Keto-dieet eetdagboek Marije van der Made

Eetdagboek, Food  /   - 

Wie het #fitgirl wereldje een beetje volgt, kent haar ongetwijfeld: Marije van der Made. Ze werkt onder andere als freelance editor voor Women’s Health, en heeft nu ruim een jaar haar eigen YouTube kanaal: ‘Dit gebeurt er als’.  Voor degene die het kanaal nog niet kent (of Marije nog niet kent), neem vooral even een kijkje. In haar filmpjes neemt ze je mee in verschillende experimenten die ze uitvoert op gebied van health, sport en voeding. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een week lang op kant-en-klaar maaltijden leeft? Of wat gebeurt er met je lichaam als je 5000 calorieën naar binnen werkt? Heel leuke en interessante testjes. Aanrader dus. ILH vroeg Marije om een week lang een eetdagboekje bij te houden. En in die week, zit ze midden in een nieuw experiment: Ze volgt het Keto-dieet. Wat dat precies inhoudt vertelt ze in deze blog. Lees je mee?

Eetdagboek Marije van der Made

Marije: “Volgens het boek ‘Het Keto-Dieet’ moet je ongeveer 60 procent van je totale calorie-inname aan vetten eten, 30 procent aan eiwitten en slechts 10 procent koolhydraten. Dat betekent: geen brood, geen pasta, geen pizza, weinig fruit en eigenlijk letten op ALLES wat je eet… Het idee achter dit dieet? Door geen koolhydraten meer te eten zou je lichaam ketonen gaan aanmaken. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in ketose raakt, wat betekent dat je overschakelt op vetverbranding. Normaal gesproken ‘kiest’ je lichaam eerst om koolhydraten/glucose om te zetten in energie. Maar als je hiervan geen voorraad meer in je lichaam hebt, moet het overgaan op vetverbranding. Of dat nu de vetten zijn die je hebt gegeten, of je ‘lichaamsvet’ – beide kan.
Het dieet belooft wat mooie voordelen waaronder: minder angst, lagere bloeddruk, gewichtsverlies en minder hongergevoel. In dit eetdagboekje laat ik zien wat ik deze week gegeten heb.

Disclaimer: dit is dus totaal niet hoe ik zelf normaal gesproken eet of wat ik kan aanraden…

Marije nam uiteraard ook een video op van het ‘Dit gebeurt er als je… het heftige keto-dieet probeert’. Kijken!

Maandag

Ontbijt: Tijdens het keto-dieet ontbijt ik het liefst met eieren. Al moet ik zeggen dat ik daar na een week ook wel klaar mee ben. (Dit is de tweede week dat ik het dieet volg). Ik eet twee eieren met heel veel cherry tomaten en wat geraspte kaas.

Tussendoor: Een kop koffie met wat volle melk

Lunch: Ik heb geen inspiratie en neem twee plakken kaas en twee lepels pindakaas. Veel te weinig.

Diner: Een goedmakertje voor de lunch: zelfgemaakte shakshuka met extra groente.

Marije

Dinsdag

Ontbijt: Een restje tempeh met wat linzen, kikkererwten, zelfgemaakte pesto, eieren en kaas. Raar, maar best lekker.

Lunch: Ik maak een hele grote bak salade van: tomaat, komkommer, avocado, hüttekäse en groene olijven.

Marije

Tussendoor: Een lepel pindakaas en een stukje 92% pure chocolade.

Diner: Restje shakshuka met een extra ei.

Woensdag

Ontbijt: Eieren (voor de verandering) met champignons en wat brie.

Marije

Tussendoor: Lepel pindakaas. (Hebben jullie al door hoe graag ik pindakaas eet?)

Lunch: Ik lunch buiten de deur en bestel een omelet met kaas. De fantastische boerenboterham die erbij geserveerd wordt, moet ik helaas laten liggen…

Diner: Mijn huidige favo vegan recept: een rode curry met bloemkoolrijst, puntpaprika en stukjes pittige tofu.

 

Donderdag

Ontbijt: Ik verlang inmiddels zo erg naar fruit dus ik neem een paar blauwe bessen, wat noten en kokossnippers door elkaar geroerd.

Marije

Lunch: Een flinke salade – ik kan geen ei of kaas meer zien.

Diner: Courgetti met avocadosaus.

Vrijdag

Ontbijt: Een hele courgette met twee eieren.

Marije

Lunch: Een restje vegan curry.

Dinner: Zelfgemaakte gado gado met pindasaus van pindakaas, groente en tempeh.

Zo dat was ‘m! Heb je de video al gekeken?

Liefs Marije van der Made

Let op: dit vind I Love Health ook geen gezond eetpatroon. Maar we vinden het leuk om aandacht te geven aan diverse manieren van eten en zijn groot fan van Marije’s Youtube kanaal – vandaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *