Het is al weer even geleden dat het laatste eetdagboek online kwam, maar ik heb er weer een voor je! Boordevol food inspiration. Dit keer deelt Ianna van de blog Beginspiration haar eetdagboek met ons. Lees je mee?
Ianna: ‘”Ik ben Ianna en schrijf voor Beginspiration.nl en doe de PR voor verantwoorde food merken. Ik geloof erin dat je goed voor je lichaam moet zorgen. Goed eten, momentjes voor jezelf en voldoende beweging zijn belangrijk. Daardoor voel ik me fit en gezond. Eigenlijk de dingen die iedereen stiekem wel weet, maar er soms bij inschieten.
Sportief ben ik eigenlijk helemaal niet. Ik zit bijna elke dag een uur op de fiets (30 minuten heen en terug) naar kantoor. Verder volg ik graag een hot yoga les bij Absolute Yoga en doe ik regelmatig een personal training bij Klaever Health. Al is dat deze week er een beetje bij ingeschoten. Wat ik zoal eet? Dat vertel ik je in dit blogje. Daar gaan we…
Zondag
- (Laat) ontbijt: Na de vrijgezelle van gisteravond heb ik zin in iets gezonds. Het wordt een smoothie bowl van Lavinia Good Food met kokosyoghurt, granola en fruit in het park. Verder drink ik er een cappuccino bij.
- Snack: IJskoffie (favoriete drankje als het zo warm is) en een beetje scrambled eggs met avocado en mozzarella.
- Diner: Na mijn hot yoga lesje maak ik een salade met groene asperges, tuinbonen, snijbonen, munt en simpele balsamico dressing, en bak er drie vega worstjes bij.
- Snack: Stukje pure chocolade (72%).
Maandag
- Ontbijt: Sinds ik ben verhuist, ben ik een slechte ontbijter. Op de een of andere manier kost het me super veel moeite om iets te eten in de ochtend, terwijl ik hier eerder nooit last van had. Ik eet een banaan en drink een kop groene thee en stap dan op de fiets.
- Snack: Op werk aangekomen begin ik gelijk te snacken, een ijskoffie en stukje bananencake met walnoten en chocolade.
- Lunch: Leftovers van mijn avondeten van gisteren. Dus de groene salade met asperges, bimi, tuinbonen, snijbonen, munt en een balsmico dressing.
- Diner: Het is prachtig weer, dus we eten in het park. We halen eten bij Braai, maar alle vegetarische opties zijn uitverkocht. Ik eet kip piri piri met een paar frietjes en een simpele salade. Een biertje en veel water.
Dinsdag
- Ontbijt: Ontbijten bij bij Local Hero op de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Ik bestel mijn favoriet eitjes on toast met hummus, koriander, tomatensalsa en kikkererwten.
- Lunch: Ik werk in oost, en het zit hier tjokvol met Turkse/Marokkaanse winkeltjes. Bij eentje haal ik een Libanees flatbread met home made falafel, hummus, veggies en spicy saus.
- Snack: Meeting buiten de deur, dus daar ga ik weer met mijn ijskoffie en een stukje lemon drizzle cake.
- Snack: Lekker en verantwoord appel citroen ijsje van NICE fruitijsjes.
- Diner: Het is nog steeds prachtig weer, dus ga ik met een vriendinnetje in het park zitten. Zij heeft voor mij gekookt, zo fijn. We eten vegetarische linzenburgers en een frisse salade met aardbeien, geitenkaas en avocado. Drinken er witte wijn en spa rood bij.
- Snack: Het eerste IJscuypje ijsje van het jaar!
Woensdag
- Ontbijt: Grapefruit, een handje blauwe bessen, een cracker met kaas en een groene thee.
- Lunch: Ik eet een recept van mijn blog, namelijk deze vegan groente bowl met rijst, edamame, wortel, avocado, tempeh en meer lekkers.
- Snack: Worteltjes met hummus om te dippen.
- Diner: Easy dinner met een vegetarische burger van paddenstoelen, spinazie, gebakken halloumi, een groene salade en een beetje linzensalade. De meest random dingen bij elkaar, maar het is snel klaar en gezond. Precies waar ik zin in heb na mijn hot yoga lesje.
Donderdag
- Ontbijt: Geen tijd om te ontbijten, dus een snelle groene smoothie van Juice Brothers.
- Snack: We hebben een meeting, en ze heeft heerlijke suikervrije mueslikoeken gebakken. Ik drink er groene thee.
- Lunch: On the go: een ciabatta met gegrilde aubergine, pesto, mozzarella en rucola.
- Snack: Een banaan en een appel.
- Snack: Mini zakje normale chips.
- Snack: Handje wortels en komkommer met hummus.
- Diner: Iets te veel gesnackt tussendoor, dus ik heb niet zoveel honger. Ik eet een simpele salade met kikkererwten, tomaat, komkommer, paprika, feta, ui.
Vrijdag
- Ontbijt: Mijn favo speltflakes met amandelmelk en een perzik.
- Snack: Een ijskoffie bij Rum Baba in Oost.
- Lunch: Linzensalade met little gem, zoete aardappel, courgette, feta, ingemaakte druiven.
- Snack: witte wijn en chips.
- Diner: Het is vrijdag dus we gaan op pad. We eten pizza bij Mama Dough, scorpino en tiramisu als toetje, en heel veel witte wijn. Oeps.
Zaterdag
- Brunch: Weekend! Tijd om eindelijk eens uit te slapen. Ik ontbijt met een grapefruit en twee perziken. Daarna een tosti met kaas. Echt kater voedsel 😉
- Snack: Ik bak de krentenbollen van Jet, en eet er eentje met home made rabarber vanille compote.
- Dinner: Het is een echte hangover day, en het diner wordt er niet gezonder op. We bestellen burgers met friet bij The Butcher. Dank je wel Deliveroo.”
Liefs Ianna
Geef een reactie