Eetdagboek health lover Jessica van Eat Run Love

Eetdagboek, Food  /   - 

Jessica: “Voor mij is gezond eten onlosmakelijk verbonden met een fit en sportief leven. Ik sport al veel van kleins af aan en sinds een paar jaar kun je me echt sportverslaafd noemen. Door het sporten voel ik me energieker, fitter en blijer. Waar ik een aantal jaar geleden nog niet zo lette op wat ik at, ben ik dat de laatste jaren steeds meer gaan doen. Door de energie die ik verbrand tijdens bijvoorbeeld een uurtje kickboksen, vind ik het belangrijk om de juiste voedingsstoffen tot me te nemen die mijn energievoorraad weer aanvullen. Daarbij merk ik dat mijn lichaam goed reageert op minder suiker en vet eten; ik heb weinig tot geen buikpijn meer, mijn huid is veel gezonder en ik voel me sterker en fitter. Omdat ik veel vragen kreeg over mijn sporten en voeding, ben ik een jaar geleden Eat Run Love begonnen, een blog over sport & eten. Ik ben net als Daisy enorm fan van de 80/20 regel, 80% van de tijd eet ik gezond, 20% van de tijd eet ik lekker waar ik zin in heb.”

Eetdagboek Eat Run Love

Zaterdag

  • Ik ontbijt met warme havermout met havermelk, 1 el lijnzaad, 1 el rauwe cacao, 2 handjes blauwe bessen en een paar kokosvlokken. Daarna een uurtje kickboksen, heerlijk om de zaterdag mee te beginnen! eetdagboek eat run love
  • Als ik thuis kom eet ik 2 mandarijnen en een zachtgekookt eitje. Gisteravond aten we volkoren wraps en mijn vriend maakt de overgebleven wraps nu klaar met oude kaas. Zo lekker, dus ik snoep een halve. Na het douchen eet ik mijn lunch; een salade met quinoa, boerenkool, komkommer, avocado, amandelen, feta, munt en gedroogde cranberry’s. Hele goede combinatie! eetdagboek eat run love
  • Ik ga naar een verjaardag en eet een stukje appeltaart, snoep van cherrytomaatjes en reepjes paprika en eet bij het diner een klein beetje pasta met rode saus en een groene salade, sperziebonen en bietensalade. Daarbij drink ik een spa rood. Ook neem ik een bakje kwark met rode vruchten en walnoten als toetje.
  • Bij thuiskomst betrap ik mezelf erop dat ik nog trek heb, het eten was niet helemaal naar mijn zin en daardoor heb ik net iets te weinig gegeten. Ik neem nog een handje hazelnoten en een handje gedroogde cranberry’s.

Overigens drink ik elke dag zo’n 2 liter water en thee. Mijn favo’s zijn kamille-, jasmijn- en rooibosthee. Koffie drink ik bijna nooit, op af en toe een espresso na. Ook geen frisdrank voor mij. Het is een kwestie van wennen, maar ik geniet nu echt van een Spa Rood.

Zondag

  • Voordat ik naar hot yoga ga, drink ik een groene smoothie met boerenkool, cranberry’s, peer en sinaasappel. Na hot yoga maak ik havermout-banaanpannenkoekjes, waarvan ik er drie eet met blauwe bessen. eetdagboek eat run love
  • ’s Middags lunch ik met een vriendinnetje in Amsterdam Oost. Ik ga er hardlopend heen en ook weer terug en loop daarmee bij elkaar 11,5km. Het tentje waar we heen wilden, zit barstensvol. Dan maar Bagels & Beans. We delen een tapas schaal met speltbagels. Er zit tonijnsalade, hummus, guacamole en rauwe ham bij. Ook neem ik een fruit juice, een verse muntthee, een chai magli thee en als toetje nemen we cheesecake én worteltaart die we delen. Feest! eetdagboek eat run love
  • ’s Avonds eet ik ook al niet al te gezond. We maken tomaat-mascarpone risotto met basilicum, waar ik een glaasje witte wijn bij drink. Als toetje een kopje espresso en een stukje extra pure chocolade. Ach, daar is het weekend voor.

Maandag

  • Als ontbijt een smoothie met banaan, mango, limoen, havermout en havermelk. Zondag heb ik uit het boek Havermoutje een havermout-bananenbrood gemaakt, als tussendoortje neem ik een plakje. eetdagboek eat run love
  • Ook heb ik gister alvast mijn lunch klaargemaakt en meegenomen naar werk; een salade met amaranth, zoete aardappel, cherrytomaatjes, feta en granaatappelpitjes. eetdagboek eat run love
  • Tussendoor eet ik nog 2 wortels en 1 rode paprika, een flinke portie groenten!
  • ’s Avonds maak ik curry; broccoli, sperziebonen, cherrytomaatjes, gamba’s met zelfgemaakte currypasta, kokosmelk, zilvervliesrijst en lekker veel koriander om te garneren. Na het eten een espresso en 2 blokjes extra pure chocolade.
  • Ik sta weer in de keuken om mijn lunch van de volgende dag te bereiden en doe voordat ik naar bed ga nog een half uur arm & abs oefeningen.

Dinsdag

  • Weer een smoothie als ontbijt, dit keer met spinazie, ananas, grapefruit, lijn- en hennepzaad. Ik heb deze ochtend echt enorme trek, dus eet 2 plakjes van het havermout-bananenbrood.
  • Mijn lunch bestaat uit quinoa met adukibonen, tomaat, paprika, feta, avocado, limoen en weer koriander. Aanrader! Na de salade zit ik bomvol en kan ik er weer een middag tegenaan.
  • Om half 7 heb ik een personal training op pads van mijn kickbokstrainer. Het belooft zwaar te worden dus van tevoren eet ik nog een bakje yoghurt met homemade granola. Ook drink ik een Spa Rood.
  • De training was zoals verwacht super zwaar, met trillende armpjes rijd ik naar huis. Moe maar voldaan eet ik op de bank 1,5 kom zoete aardappelsoep met pindakaas & sambal met daarbij een paar stukjes ciabattabrood met roomboter. eetdagboek eat run love

Woensdag

  • Ook vandaag een smoothie als ontbijt met banaan, avocado, granaatappelpitjes, sinaasappel, hennep- en lijnzaad en havermelk.
  • Ik heb een rommelige dag op werk waardoor ik mijn ochtend tussendoortje over sla. De lunch is met een zakelijke afspraak en wordt verzorgd door de catering van het bedrijf waar ik werk. Ik eet een meergranen pistoletje met brie en rauwkost, een half meergranen pistoletje met kaas en rauwkost en een mueslibolletje.
  • ’s Middags moet ik naar een andere afspraak en eet ik weer geen tussendoortje. Om 18.00 kom ik hongerig thuis en eet ik eerst een noten-raw chocolate bar die ik zelf heb gemaakt.
  • Daarna ga ik direct koken; bruine bonen met gehakt, tomaat, ui, lekker veel kruiden en als garnering wat crème fraîche met peterselie. Ik heb zo’n trek dat ik twee keer opschep. Doe ik normaal gesproken nooit, maar ik merk dat ik te weinig heb gegeten vandaag. eetdagboek eat run love

Wat vind jij van het eetdagboekje van Jessica van Eat Run Love? Laat vooral weten in de comments onder deze blog. x Daisy
eetdagboek eat run love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties

    1. Haha, vind je? Je moet niet vergeten dat ik ook bijna dagelijks sport. Je lichaam heeft dan veel energie nodig om goed te functioneren en herstellen. Heb een tijdje mij calorie inname bijgehouden maar dat valt echt heel erg mee. Eet ook niet hele grote porties.

  1. Ziet er lekker uit allemaal!
    Ik ben van plan om de quinoasalade te maken, kook je van de voren de boerenkool of gooi je het er rauw in Jessica??

    1. Ik gooi het er rauw in, het is dan wel knapperig. Mocht je saar niet van houden dan kun je het een paar minuutjes koken om de knapperigheid eraf te halen. Benieuwd wat je ervan vindt!

  2. Leuk! Ben wel benieuwd hoeveel tijd je kwijt bent aan het maken van die smoothies sochtends. Bij mij duurt dat altijd zo lang. Sta je er eerder voor op? En hoeveel dl maak je klaar?

    1. Ik sta er eigenlijk niet eerder voor op. Of ik nu havermout verwarm, een boterhammetje smeer of een smoothie maak, het neemt bij mij vrijwel even veel tijd in beslag.

      Diepvriesfruit zet ik de avond van tevoren al in de koelkast. Verder doe je de ingrediënten in de blender en zet je hem aan. Ik mag altijd zo’n 800-1000 ml waar dan zowel mijn vriend als ik een glas van drinken.
      VB: 2 grote handen spinazie, 1/2 doosje ananas, sap van 2 grapefruits, 2 el hennepzaad, 2 el lijnzaad, 1 a 2 glazen water.

      Een trucje om de blender snel schoon te maken, direct na het gebruiken vullen met een laagje water een beetje afwasmiddel en nog een keer aanzetten. Goed naspoelen en op zijn kop op een theedoek zetten. En weg kun je!