6 x leuke en hippe eettentjes in Zwolle

Food, Good Food Spot  /   - 

Laatst schreven we al over de leukste hotspots in Arnhem. Deze week gaan we iets omhoog, meer naar het Noorden. Want ja, er komen steeds meer leuke winkels en eettentjes in Zwolle bij! Pak pen en papier (of maak een printscreen) en schrijf ze op!

Eettentjes in Zwolle

1. Bij Hartje Zwolle

uplimg_1673

In deze hippe tent stel je zelf je ontbijt- of lunchplank samen. Van coconut pancakes en yoghurt met granola als ontbijt tot mini tosti’s of burgers als lunch of diner. Keuzes maken blijft lastig hier;). Je vindt Bij Hartje Zwolle aan de Burgemeester Drijbersingel 67.

2. Waanders in de Broerenkerk

hotspots in zwolle

Dit moet wel de mooiste en leukste boekenwinkel van Nederland zijn. Dat kan niet anders. Of je nu van boeken houdt of niet. Ben je in Zwolle, breng dan vooral even een bezoekje aan Waanders in de Broerenkerk. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een goeie kop koffie of lunch. Waanders vind je aan Achter de Broeren 1-3.

3. Brasserie het Vliegerhuys

Afbeeldingsresultaat voor VLiegerhuys zwolle, eettentjes in zwolle

Is het te druk bij Waanders (want ik ben niet de enige die het zo’n mooie plek vind), ga dan een klein stukje verderop naar het Vliegerhuys. Vooral in de zomer is dit een heel fijn plekje. Dan is hun binnentuin open. Een rustig en groen terras, en dat midden in de binnenstad. Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner!  Vliegerhuys vind je aan de Nieuwstraat 55.

4. Pistache

eettentjes in zwolle

Dit is een echt hip(ster) tentje. Het heeft iets weg van Hutspot in Amsterdam. Of te wel, een winkel met een tof interieur, waar op iedere hoek van de tafel of aan elke muur iets leuks te vinden is. Van truien met patches en prints tot accessoires of meubels voor in huis; zet Pistache op je lijstje als je Zwolle bezoekt. Oh en had ik al gezegd dat je hier ook terecht kunt voor een verantwoorde en lekkere lunch? Pistache vind je op Eiland 9.

5. Foodboutique

eettentjes in zwolle

Vers van de pers: Foodboutique Zwolle. Een eetwinkeltje vol met eerlijke, verantwoorde en lekkere producten. Van houtenkratten met streekbieren tot een wand vol Tony Chocolonley’s. Maar ook voor een zak homemade granola, een verse plak bananenbrood of een coffee to go, kun je hier terecht! Foodboutique vind je aan de Roggestraat.

6. INGEBURGERD

eettentjes in zwolle

Last but not least: INGEBURGERD. Precies, hier vind je de beste burgers van Zwolle. Voor zowel lunch als diner kun je hier prima terecht! Niks geen poespas, gewoon goed en lekker. Ingeburgerd vind je aan de Nieuwe Markt 25-26.

Deze lijst mist vast nog een paar toppers! Wat zijn volgens jou de leukste eettentjes in Zwolle? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs Mirte

Foto: Waanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 reacties

  1. Swolsch friethuys. De eerste verse frietwinkel van zwolle aan het grote kerkplein. Zelf gesneden friet met schil in een moderne puntzak