5 x de lekkerste en leukste hotspots in Utrecht

Food, Good Food Spot  /   - 

Omdat wij dol zijn op de leukste, lekkerste (en gezonde) eettentjes! Na Zwolle en Arnhem is het nu de beurt aan….UTRECHT! 5 x de lekkerste en leukste restaurantjes in de Domstad op een rij.

Hotspots in Utrecht

Yoghurt Barn

Yoghurt Barn is dan misschien niet per se nieuw, maar wel een enorme favoriet van ILH. Je vindt er allerlei soorten biologische yoghurtjes die je helemaal zelf kunt samenstellen. Daarnaast kun je hier heel goed te recht voor een verantwoorde en lekkere high tea! Aanraadertje dus! Yoghurt Barn vind je aan de Vinkenburgstraat 15, Utrecht (en ook in Amsterdam).

Meneer Smakers

De hamburger is hip. In iedere stad vind je tegenwoordig wel een echte hamburgertent. Zo ook in Utrecht. Voor nog geen tien euro bestel je bij Meneer Smakers een lekkere vlees of vega burger! Meneer Smakers vind je aan de Nobelstraat 143, Utrecht.

STAN & CO

Dit tentje is helemaal hip hoor! Van de het interieur en de outfits van de bediening tot aan de gerechten op je bord. Of je nu komt voor een kop koffie of iets lekkers van de grill, bij Stan&Co zit je goed. Je vindt Stan & Co aan de Ganzenmarkt 16a te Utrecht (en ook in Arnhem).

Sea Salt  Saloon

Dol op een lekker vers visje? Dan ben je bij Sea Salt Saloon aan het juiste adres. Ze hebben een uitgebreide en goede kaart. Ook kun je gerechten ‘sharen‘ waardoor je van alles wat kunt proeven! Ideaal dus voor slechte kiezers zoals ik ;). Je vindt Sea Salt Saloon aan de Wed 3, Utrecht. hotspots in utrecht

De Markt

Oké nog eentje dan: De Markt. De gerechten zijn bereid met biologische ingrediënten. Van huisgemaakte pomodorisoep, tot een kaasplankje en heerlijke salades, eigenlijk kun je hier niet fout kiezen. Een prima plek voor een goede en betaalbare lunch of diner. De Markt vind je aan de Drieharingenstraat 27, Utrecht.

FYI: Naast dit tentje zit restaurant Naast de Markt. Dit is van dezelfde eigenaren, maar het zijn dus wel twee aparte restaurants. Beide overigens even lekker en goed! Oh, en ze hebben een mooie binnen tuin!foto van Restaurant De Markt, hotspots in utrecht

Ongetwijfeld dat dit rijtje nog niet compleet is. Wat zijn jou favoriete plekjes in Utrecht? Welke hotspots in Utrecht mogen niet missen in deze blog?

Liefs Mirte

Hoofdfoto: Yoghurt Barn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Het zijn redelijk standaard plekken die je noemt. Utrecht heeft zoveel meer leuke tentjes met lekker, goed en verantwoord eten.
    De hotspot in Utrecht voor deze zomer: Roost aan de Singel! Met grillmasters van Stan&Co. Het is een pop-up restaurant/ chill-plek en open tot oktober. Je kunt er vooral vlees eten, maar wel heel erg goed en biologisch. Maar, ze hebben ook een rode bieten burger 🙂 Het is vooral met de zon heel erg genieten op dit plekje aan het nieuwe stuk van de singel. Adres is Paardenveld 1, zie ook FB: https://www.facebook.com/roostaandesingel/?fref=ts
    Als je je groente tax wilt ophogen, ga dan eten bij Le Jardin. Dit restaurant gaat uit van de groente, dat is het hoofdingrediënt van het gerecht. Vlees of vis worden daarbij bedacht, in plaats van andersom. En vega kan hier uiteraard ook! Adres: Mariaplaats 42. Ernaast zit een bloemenwinkel van dezelfde eigenaren. Dat betekent dat je binnen en op het terras letterlijk tussen het groen zit 🙂
    En wat dacht je van Cornelis, een superleuk koffietentje waar je ook heel gezond en verantwoord kunt ontbijten en lunchen. Dit zit buiten het centrum aan de Maliestraat 16.
    En zo kan ik nog wel even doorgaan… 🙂