5 leuke healthy hotspots Amsterdam

Food, Good Food Spot  /   - 

Er zijn weinig dingen die leuker zijn dan een dagje erop uit en een stad verkennen. Door alle straatjes wandelen, de bezienswaardigheden spotten en natuurlijk heerlijk lunchen! Maar dan komt de grote vraag; waar eet je nou leuk en lekker? En ook nog een beetje gezond please! Daar hebben wij gelukkig antwoord op! Dit keer gingen wij op pad door onze hoofdstad. Dus bij deze: leuke healthy hotspots Amsterdam.

1. Yumler


Elke dag wat anders, goedkoops, maar toch gezond eten; dat willen we allemaal. En dat kan. Want Yumler heeft haar deuren geopend. Net buiten het centrum bevindt zich deze “kantine”. Het is een prachtige grote ruimte waar je verfrissende drankjes kan halen aan de retro bar en ze heerlijke vers gemaakte maaltijden en hapjes serveren. Hun missie is om gezond en variërend eten gangbaar te maken. Daarom hebben zij een dagelijks wisselend menu samengesteld, zodat zelfs als je er drie keer per week eet je er alsnog niet uitgekeken op raakt! Het is een erg prettig concept dat ook nog eens betaalbaar is. Ook wel fijn? Als vegan kun je hier prima terecht. Ze zijn zeven dagen per week geopend en in de zomer kun je plaatsnemen op hun terras. Eet je liever thuis op de bank? Dat kan ook! Ze bezorgen hun koude maaltijden, die je thuis gemakkelijk kan opwarmen. Good food made easy, zoals ze het zelf zeggen. Yumler bevindt zich op de Jan Evertsenstraat.

2. Pluk


Dit is een van mijn favoriete stekkies in Amsterdam: PLUK. Ik word altijd helemaal vrolijk van alle dingetjes en het lekkers dat ze hier hebben. Van potjes,  pannetjes en andere hebbedingetjes met de leukste printjes, tot aan de prachtig broodjes, verse sapjes, smoothiebowls en salades die ze hier serveren. I love it! Nog niet bij PLUK geweest, stap dan heel gauw op je fiets en ga even langs! PS. Geen tijd om uitgebreid te ontbijten of lunchen? Bij PLUK kun je al het lekkers ook gewoon meenemen voor onderweg. Handig he?!

Je vindt PLUK aan de Reestraat 19 en sinds kort ook aan de Berenstraat 19, te Amsterdam.

3. Girassol


Zin in een echte, goede, verantwoorde, en vooral erg lekkere Portugese hap? Dan ben je bij Girassol aan de Weesperzijde aan het juiste adres. Tradiotionele Portugese recepten, zijn hier in een hip en mooi jasje gestoken. Niet alles op de kaart is even healthy, maar ga je bijvoorbeeld voor een van hun lekkere salades of visgerechten, dan zit je sowieso goed! Oh en Girassol heeft een onwijs fijn terras aan de Amstel, waar je in de zomer ook heerlijk kun relaxen! Bij Girassol kun je terecht voor lunch en diner.

Je vindt dit fijne plekje aan de Weesperzijde 135, in Amsterdam.

4. The cold pressed juicery


In dit rijtje mag een healthy sapbar natuurlijk niet ontbreken. Nu telt Amsterdam inmiddels heel wat sapbarren, en voor zover ik ze ken, kun je bij de meeste wel terecht voor een gezond en lekker sappie. Toch heb ik zo mijn favo adresjes voor een lekker sappie. En daar is The Cold pressed Juicery er een van!  De keuze uit gezonde en lekkere sapjes is hier groot! Overigens kun je hier ook terecht voor een goede kop koffie, smoothiebowl of een heerlijk en verantwoorde snack. Het is niet heel goedkoop, maar verantwoord, lekker en gezond is het absoluut!

Je vindt The cold pressed juicery aan de Willemparkweg 8, te Amsterdam.

5. Lavina good food


De naam zegt het al: voor good food moet je bij Lavina zijn! Iedere dag bereiden ze hier heerlijke gerechten met producten van lokale leveranciers en koken ze met het seizoen mee. Kijk, daar houden we van bij ILH! Je kunt hier terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner. Aanradertje!

Je vindt Lavina aan de Kerkstraat 176 en de Amstelveenseweg 192, te Amsterdam.

 

Liefs Daisy en Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Hi! Leuke post. Ik wilde wel even zeggen dat dr Blend op de Herenstraat gesloten is (ik loop daar elke dag langs naar mijn werk). Er stond toen niet op de ramen of het ergens anders heen ging en op de website staat ook niets. Maar het zou zonde zijn als mensen voor niets richting de herenstaat lopen!