What a night: dineren bij The Jane in Antwerpen

Citytrips, Food, Good Food Spot, Travel  /   - 

Eigenlijk schrijf ik nooit echt restaurant reviews. Wel blogjes met tips voor leuke cafeetjes en gezonde barretjes, maar geen ‘echte reviews’. Maar ik maak nu graag een uitzondering – voor zover ik de kunst van het ‘recenseren’ bezit…! Ik vond ons diner bij The Jane in Antwerpen zó bijzonder… dat verdient een blogje!

Al een jaar probeer ik met enige regelmaat een reservering bij The Jane in Antwerpen te maken. Dit is het 2-sterren restaurant van Sergio Hermans. Na zo veel goede verhalen, MOEST ik dit ook een keer meemaken. Reserveren is niet makkelijk, zo bleek. Elke ochtend om 08u sharp, gaat de reservering open voor precies 3 maanden later. Diverse keren heb ik een wekker gezet om direct om 08u te reserveren, maar om 10 seconde over 8 bleek ik al te laat te zijn. Bizar. Maarrrrr, de aanhouder wint!

Roij was in juni jarig en ik wilde hem graag een diner bij The Jane cadeau geven. Dus ik ging het gewoon weer proberen met reserveren. En met succes! Dit keer was het wel raak! Yes! We moesten nog wel even wachten tot augustus, maar dat mag de pret niet drukken. Overigens was dit vooral een cadeau aan mijzelf, want ik wilde er volgens mij liever eten dan hij… Maar sssttt, wat maakt het uit. De surfplank die hij vorig jaar voor mijn verjaardag gaf, is ook vooral in gebruik door hem. Staan we weer quitte.

Begin augustus was onze reservering op een vrijdagavond. We zijn ’s middags al naar Antwerpen gereden om lekker in het hotel te kunnen opfrissen en optutten. We sliepen in Hotel Pilar, op een leuke plek in de stad. Omdat ik zwanger ben, kan ik natuurlijk boppen, dus we gingen met de auto naar The Jane. De privéparkeergarage was al helemaal top geregeld… dus dat beloofde wat voor de rest van de avond.

the jane antwerpen, roij en daisy

En inderdaad: HET WAS FANTASTISCH. Het heeft echt al onze verwachtingen overtroffen. Wat ik zo te gek vond aan ons diner:

 • De bediening was helemaal niet stijf. Veel sterrenzaken zijn toch wat ‘opgedirkt’, maar hier was niets van te merken. De service was fantastisch, maar heel easy going. Jonge mensen, strak in het pak, maar wel met tattoos en piercings zeg maar. Vonden wij leuk 🙂
 • De hele sfeer in het restaurant was sowieso verre van stijf. De muziek die zacht op de achtergrond te horen was, had later op de avond ook hard gekund, lichten uit en je zou je dan in een Berlijnse club wanen. Vonden wij ook leuk!
 • Het eten… tja. Daar kom je natuurlijk voor. En dat was meer dan heerlijk. Elke gerechtje was wederom fantastisch! Wij gingen voor de 13 gangen en een extra kaasplankje, daarover zo meer.

  the jane antwerpen
  Het menu van Roij
 • Wat ik vooral bijzonder vond is dat ik ondanks mijn zwangerschap geen moment het gevoel heb gehad dat ik minder mocht of benadeeld werd. Want:
  • er was een non-alcohol pairing drinks menu! Bij elke gang kreeg ik dus een waanzinnig lekker, bijzonder drankje dat perfect bij het gerecht paste! Inmiddels ben ik wel gewend dat ik bij diners de hele avond aan de spa rood zit, omdat er meestal weinig anders over blijft als je geen wijn drinkt. Maar dit was perfect! the jane antwerpen
  • een aantal gerechten mocht ik niet i.v.m. mijn zwangerschap. Daar was vooraf over nagedacht en voor aanpassingen gezorgd. Dit was ook netjes aangepast op het uitgeprinte menuutje op tafel.
  • er was een gepasteuriseerd kaasplankje voor mij!!! Als ik IETS enorm mis door de zwangerschap, is het wel zo’n lekker pittig kaasplankje met een portje. Ik ging er dus eigenlijk vanuit dat ik het kaasplankje wel op mijn buik kon schuiven. De meest bijzondere kaasjes zijn vaak rauw, dus niet preggo proof. Maar nee hoor, er was gewoon een gepasteuriseerde selectie voor mij gemaakt. Feest! Dat portje heb ik erbij gefantaseerd.

We hebben van half 8 tot ongeveer half 1 getafeld. Ik kon mijn ogen niet meer openhouden, maar eigenlijk wilde ik helemaal niet dat deze avond ten einde kwam.  the jane antwerpen, dineren bij the jane

Je bent natuurlijk heel benieuwd naar de rekening. In alle eerlijkheid kan ik je zeggen dat die niet mals was. Ik wist dit vooraf, dus ik schrok niet. We eten echt niet vaak in een sterrenzaak, maar hebben er nu wel een paar gehad. En wat mij betreft kan je het volgende zeggen: ‘je hebt sterrenrestaurants’, dan heel lang niets en dan heb je ‘The Jane’. Ik kan je in alle eerlijkheid zeggen, dat wij dit zo veel beter vonden dan al onze andere ervaringen, dat het elke cent waard was.  the jane antwerpen, dineren bij the jane

Als je er dan toch bent, blijf je natuurlijk minimaal 1 nachtje in deze fijne stad. Liefst twee, want genoeg te doen en veel te lekker eten. Ik ben echt fan van Antwerpen!

Zoals ik al zei, sliepen wij dit keer in Hotel Pilar.  hotel pilar antwerpen hotel pilar antwerpen

In deze blogs lees je vele meer van mijn Antwerpen tips. >>De leukste hotels en restaurants in Antwerpen>>

Heb jij nog leuke Antwerpen tips voor me? Ik weet zeker dat ik er snel weer heen ga voor een lekker weekend je weg! Laat het mij weten in de comments. Ben benieuwd!

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie