Healthy Chocolade Muffins || glutenvrij & suikervrij

U vraagt. Wij draaien. Afgelopen week kwam het eetdagboek van Marloes voorbij en de verzoekjes om het recept van de very good looking  chocolade muffins waren niet te tellen! Ik heb Marloes lief aan gekeken en ja wel… ik heb het recept gekregen! In het kader van sharing is caring, deel ik het weer graag met jullie. Komt ie!

Ingrediënten chocolade muffins

Voor circa 9 muffins

  • 150 gram amandelmeel*
  • 2 bananen
  • 3 ontpitte Medjoul dadels
  • 2 eieren
  • 100ml amandelmelk
  • 1 tl honing
  • 30 gram (raw) cacao poeder
  • 50 gram pure chocolade (hoe puurder, hoe beter)
  • 2 tl bakpoeder
  • 30 ml kokosolie
  • Snufje zout
  • Optioneel: frambozen (diepvries) en/of kokos(rasp) als topping

*Je kunt variëren met het meel. Zo kun je ook boekweitmeel of havermoutmeel gebruiken, of een mix. Bijv. 50/50 boekweit- en amandelmeel. Let op: havermout is meestal niet glutenvrij.

gezonde chocolade muffins eetdagboek thebeautyassistant.nl
Foto: Thebeautyassistant.nl

Bereiding chocolade muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bananen, dadels, eieren, honing, kokosolie in een blender of met je keukenmachine.
  3. Voeg de droge ingrediënten (meel, cacao poeder, bakpoeder en zout) vervolgens toe.
  4. Voeg ook de amandelmelk toe en mix alles tot een mooi glad beslag.
  5. Breek de chocolade in kleine stukjes en meng door het beslag.
  6. Schep de (bevroren) frambozen tot slot ook door het beslag.
  7. Vul nu de muffin vormpjes met het chocolade beslag.
  8. De chocolade muffins zijn klaar voor de oven. Zet ze gedurende 30 minuten in de oven en bak ze af. Houd je oven goed in de gaten. De tijd kan namelijk wel wat verschillen per oven.
  9. Na zo’n 30 minuten zijn ze ready! Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen op een bord.
  10. Als topping kun je kokosrasp op de muffins strooien nadat ze uit de oven komen.

ENJOY!

Dit recept is van Marloes van Thebeautyassistant.nl.

Op zoek naar de superfoods uit dit recept? De superfoods voor de chocolade muffins zijn verkrijgbaar bij het Superfood Centre. Ook verkoop ik ze in de nieuwe webshop op de site –> Superfoods in I Love Health shop! Kokosrasp kost maar €3,95 voor een grote zak 🙂

Laat vooral in de comments onder dit bericht weten wat je van de chocolade muffins vind als je ze gemaakt hebt! Ook je variaties, tips, etc. zijn meer dan welkom. Liefs, Daisy

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 reacties

  1. Hi,

    Twee vraagjes. Kan je dit recept ook maken met speltmeel of boekweitmeel?

    En kun je het mengsel ook mixen met iets anders dan een keukenmachine (staafmixer)? Ik heb een blender maar daar is een dergelijk mengsel te zwaar voor en dan loopt het ding dus vast en komt uiteindelijk de rook eruit!

    Thanks alvast voor je reactie!

    Groetjes Marcia

    1. Hoi Marcia,
      Het kan met beide meelsoorten. Smaken zijn uiteraard wel anders.
      Keukenmachine/staafmixer of blender zijn toch wel de drie apparaten om dit mee te mengen. Als je blender het niet aankan, dan zou ik voor een van de andere apparaten gaan. Succes!
      gr. Daisy

  2. Ziet er goed uit. Zou het ook mogelijk zijn de dadels te vervangen voor bijvoorbeeld abrikozen? Ik zit een beetje met de hoge glycemische indexwaarde van de dadels voor mn insulinegebeuren.

    1. Hoi Aliza, ik weet het natuurlijk niet zeker. Maar ik denk dat het wel moet lukken met gedroogde abrikozen. Het is immers vergelijkbaar qua structuur. Laat maar weten of het gelukt is! Succes. groetjes, Daisy

  3. Mmmm heb ze gisteren gemaakt! Met helft amandelmeel wn helft lupinemeel! Ook erg lekker en redelijk gezond!
    Neem ze zo mee als traktatie! Ben benieuwd hoe ze in de smaak vallen.

  4. Lekker recept! Gistermiddag gemaakt voor een verjaardag van een vriendin. De muffins zijn tot de laatste kruimel opgegeten, haha!

  5. Klinkt echt heerlijk! zou je ipv amandel, boekweit of havermoutmeel ook quinoameel of speltmeel kunnen gebruiken? (dat heb ik wel in huis)

  6. Tip: je kunt 25 gram courgette, geraspt of in hele kleine snippers gesneden toevoegen om de muffins smeuïge te maken.
    De bananen kun je er dan uit laten. Ook de honing kun je vervangen voor palmsuiker.

    Dan ziet de ingrediëntenlijst er zo uit:
    – dadels
    – amandelmeel
    – kokosrasp
    – raw cacao
    – courgette, geraspt of in hele kleine snippers gesneden
    – ei
    – kokosolie
    – palmsuiker
    – wijnsteenbakpoeder

  7. Ohooohhh….hier was ik ook benieuwd naar! Ik ga ze zeker maken, dankjewel 😉
    Laat ik nou een bofkont zijn en alle ingrediënten in huis hebben!

    1. Hoe kun je trouwens makkelijk 30 ml kokosolie afmeten? Dan moet het eerst gesmolten worden en daarna in een maatbeker?
      Zou je het ook per eet- of theelepel kunnen aangeven?

      1. Op school geleerd vroeger….vul een maat beker met water, tot een bepaald punt, dan zoveel kokosolie erbij doen tot hij 30 ml hoger aangeeft. Als ik jou was zou ik het daarna wegen, is veel minder werk voor de volgende keer!