Broccoli spinazie omelet met zalm en kiemen

Diner, Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Ik ben gek op eieren. Ik eet er dagelijks wel één of twee. Gekookte eitjes bij het ontbijt of een omelet met de lunch. En trouwens ook bij het avondeten maak ik wel eens een gerecht met ei. Het fijne is dat je bijna alle groenten kan mengen in je omelet of je scrambled eggs. Zo heb je dus én je portie groenten én je eiwitten binnen! Zeker als je een omelet met zalm maakt, zit je goed met je eiwitten.

Ik maakte dit recept laatst toen mijn moeder kwam eten. We aten allebei de helft van de omelet en ik maakte er nog een goede salade bij. Ook goed te doen met een snee brood of cracker. Uiteraard kies je dan voor volkoren hè. Heerlijk!

Door de (broccoli) kiemen maak je dit gerecht extra voedzaam. De kiemen zijn rijk aan vitamine C (weerstand) en E (beschermt je cellen) en bevatten een hoge concentratie SGS (sulforafaan glucosinolaat). Dat is een antioxidant die van nature voorkomt in broccoli. SGS helpt je lichaam zijn eigen afweersysteem te versterken en je weerstand te verhogen. Eén toefje van 10 gram broccoli kiemen bevat ongeveer net zo veel SGS als 300 gram tot 500 gram gewone broccoli!

Ingrediënten Broccoli spinazie omelet met zalm

Voor 2 personen

  • 150 gram broccoli
  • 2 handjes verse spinazie
  • Kokosolie
  • 4 eieren
  • 50 ml Melk
  • Peper & zout
  • 2 plukken broccoli kiemen
  • 60 gram gerookte zalm
  • 30 gram feta

Bereiding broccoli spinazie omelet

  1. Vermaal de broccoli en de spinazie in een keukenmachine tot kruim.
  2. Verhit in een pan de kokosolie en bak de broccolimix zo’n 3 minuten.
  3. Meng ondertussen de melk met de eieren en wat peper en zout. Klop het goed op.
  4. Verdeel een pluk kiemen over de broccoli in de pan.
  5. Verdeel de plakjes zalm ook over de broccoli.
  6. En giet nu het eimengsel erover.
  7. Verkruimel de feta tot slot ook in de pan.
  8. Laat de omelet met een deksel op de op laag vuur zachtjes bakken tot de bovenkant gestold is. Omdraaien is niet nodig.
  9. Laat voorzichtig op een bord glijden. En serveer met extra kiemen.

Onwijs lekker!! Als ik zo bescheiden mag zijn over mijn eigen meesterwerkje. Hihi! spinazie broccoli zalm omelet kiemen ul

Benieuwd wat jij ervan vindt. Laat het me weten in de comments!

Liefs

Daisy

Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Dit lijkt me onwijs lekker en wil ik zeker eens proberen! Heb alleen geen idee hoe ik aan broccolikiemen kom. Kun je die gewoon in de supermarkt krijgen?
    En heb je ook een gezond alternatief voor de zalm? Ik vind het heerlijk, maar mijn partner houdt er niet van….(snap ik ook niet, maar hij is nu eenmaal meer een vleeseter).

    1. Hi Anne, wat leuk dat je het recept gaat uitproberen! De broccolikiemen kun je krijgen bij de AH, maar vast ook bij andere supermarkten! De zalm kun je eventueel vervangen door feta of bijvoorbeeld kipfilet. Laat je weten hoe het receptje beviel? 🙂 X Lindelotte