Op weekendretreat // Detox & Yoga op de hei!

Overig, Retreats, Travel  /   - 

Afgelopen weekend was het tijd voor me time. Een schaars goed als je mama bent. Tuurlijk, ik ga wel eens naar de kapper, drink een theetje of wijntje met vriendinnen, maar ook dat is passen en meten in mijn drukke agenda. En ook als je gewoon vrij bent en thuis bent met kind, sta je aan: altijd zorgen en die kleine in de gaten houden. Ik doe het met heel veel plezier en super veel liefde hoor. Maar af en toe ‘uit staan’, niet hoeven zorgen en alleen maar aan mezelf denken zou toch ook wel heel erg lekker zijn. Daarom was ik gelijk om toen Jet (van Nieuwkerk, van tipvanjet.nl) mij vroeg of ik mee wilde op yogaretreat met Happy Soul Travel. Sounds good!

En zo vertrokken wij afgelopen weekend in mijn nieuwe auto (hoe nice is die?! Check onder aan de blog!) naar Hilversum. Om precies naar de hei en het bos rondom Hilversum. Daar vind je het landgoed de Hoorneboeg en op dat landgoed, midden in het bos vind je een oude maar volledig opgeknapte boerderij wat een soort van retreat walhalla is. Dit is echt de meest perfecte locatie die je je maar kan bedenken voor een retreat in Nederland. Want, midden in het land, dus goed bereikbaar en dan ook in een super rustige bosrijke omgeving. yoga & detox retreat daisy

En die boerderij, holy moly wat is die gaaf. Alles klopt. Van een prachtige yoga ruimte met uitzicht op het bos (spot de dieren!), een sauna en relax ruimte, super stylish 1- of 2-persoonskamers, een grote huiskamer met comfy banken en een heerlijk opgestookte open haard, een bibliotheek om je terug te trekken en te lezen en natuurlijk een grote open keuken.

yoga & detox retreat
De yoga space met uitzicht op het bos!
yoga & detox retreat
De spa met de sauna, Bali style ingericht. Love it!

De omgeving rondom het huis was echt de kers op de taart voor mij. Ik voelde mij een behoorlijke stadse Miep toen ik met mijn voeten in een dik pak oranjebruine bladeren stond en mij bedacht dat dit echt jaren geleden is, dat ik dus in een bos was. Shame on me. Want hoe mooi is dit? En vooral: hoe rustgevend. Het landgoed ligt aan de hei, wat ook al zo mooi was. Dus vanuit het bos was je zo op de hei, waar we de eerste dag een stiltewandeling maakten. Ik ben inmiddels bekend met stiltewandelignen door eerdere retreats op Ibiza, en ik weet dat ik dit genieten vind. De eerste keer in stilte dacht ik echt ‘jeetje wat ongemakkelijk moet dat zijn’. maar dat is het juist niet. Gewoon even niks zeggen, alleen jij, de natuur, je gedachten en de rust. Geen verplichte chitchat, top. Tijdens deze wandeling nam ik mij voor de volgende ochtend te gaan hardlopen! Zondagochtend, 8.30u, net licht, nog koud, maar wel droog en een opkomend zonnetje: perfect hardloopweer! En zo mooi weer! Daar kan toch geen rondje park in Amsterdam tegenop hoor… eerlijk is eerlijk.
yoga & detox retreat daisy yoga & detox retreat hei

Maar terug naar de retreat. Je las het al in de titel: een Detox & Yoga retreat. Dat is nog wel een grappig verhaal. Jet heeft deze retreat voor ons beiden geboekt, dus ik heb mij laten verrassen. Ik las wel in de mails voorafgaand aan de retreat dat er gedetoxed zou worden, maar Jet zei: ‘detoxen met eten, dus lekker vegan en zo’. Prima! Dat kan ik wel aan. Je kunt je voorstellen dat ikwel een klein beetje verrast werd toen ik op het welkom begreep dat het dus wel een sap & soep detox was! Even schrikken en omschakelen, eerlijk waar. Maar uiteindelijk viel het mij alles mee. Ik ging eerst even in de weerstand merkte ik. Dat komt waarschijnlijk toch omdat je dan echt even uit je leventje stapt zoals je het gewend bent en het onverwachts anders is dan je dacht. Maar na de eerste nacht was ik al aan het idee gewend en er werd echt meer gegeten dan alleen sap en soep. Zo zag ons menu er ongeveer uit:

  • ’s Ochtends kregen we een flink glas sap als ontbijt. Helemaal vol met de meest voedzame groenten.
  • Als ochtend snack kregen we warme appel met kruiden, wat mij aan appeltaart deed denken. super lekker!
  • De lunch was dus wel ‘echt eten’, namelijk een flinke salade en soep. Bij elke maaltijd stond ook een grote schaal met quinoa, die je naar behoefte kunt toevoegen aan je salade en soep. Dus dit was gewoon echt meer dan voldoende eten. En de tweede lunch was naast soep en salade een mini kookworkshop waarbij we summer rolls en sushi van groenten maakten. Yum!
  • Later in de middag een tarwegras shotje en nog een sapje.
  • En het diner was beide avonden een vullende soep, met – als je wilt – quinoa.

yoga & detox weekendretreat food Eerlijk is eerlijk, ik had best wat extra met het ontbijt gewild, daar had ik geen nee tegen gezegd. Maar het is meer ‘mentale honger’, omdat je uit gewenning meer wilt, dan dat het echt fysiek honger is.

Verder stond yoga centraal dit weekend. Elke avond en ochtend was er een yogales. In de avonden was deze meer Yin, dus minder actief, en meer gericht op ontspanning en stretchen, dan dat je het echt ‘een workout’ kon noemen. De ochtendyoga was meer Yang, dus juist meer actief, een fijne workout om je dagen fris te starten. De yoga lessen zijn voor alle niveaus, dus ik kon prima mee komen als niet heel erg ervaren yogi.

Verder stonden er drie ‘detox talks’ op het programma. Tijdens deze mini workshops kregen we uitleg over gezonde voeding en mind set. Erg interessant voor wie daar nog niet zo in thuis was. En voor ons een fijne opfrisser.

Ik had als extraatje een massage bijgeboekt: een uurtje op de massagetafel en even helemaal los gemasseerd te worden. Daarna dook ik nog even de sauna. Heerlijk, vooral op van die koude dagen.

Het lijkt zo misschien wel een vrij vol programma, maar er was juist heel veel vrije tijd. Niets was verplicht, dus zo sloeg ik bijvoorbeeld een yogales over om zelf te gaan hardlopen. Jet en ik zijn samen nog een keer gaan wandelen, hebben uren zitten kletsen met een warme kop detox thee bij de open haard en hebben ook nog genoeg tijd voor onszelf gehad om rustig een boekje te lezen. yoga & detox retreat daisy yoga & detox retreat daisy jet

Na een kleine 48u zat het erop. Zondagmiddag om 15u checkten we weer uit. Hoe ik mij voelde? Mega ontspannen en tegelijkertijd heel energiek, ‘schoon’ (van binnen) met ook wel weer zin om te eten, en vooral heel veel zin om naar huis te gaan en mijn kleine meid te knuffelen. Maar deze mama zit in elk geval weer vol energie en heeft voldoende me time gehad om er weer een tijdje tegen aan te kunnen!

Happy Soul Travel organiseert het hele jaar door weekendretreats naar landgoed de Hoorneboog. Van deze detox & yoga retreat (in januari de eerste detox weer – goed begin an het nieuwe jaar), tot ayurvedische en ‘women’s weekenden’. Neem vooral een kijkje op Happy Soul Travel, er zit vast iets voor jou bij!

Liefs!

Daisy

En dan nog een paar kiekjes, want het was er zo mooi!

yoga & detox retreat daisy
Mijn nieuwe Mitsubishi ASX match het oranjebruine bos prachtig – al zeg ik het zelf 🙂

yoga & detox weekendretreat yoga & detox retreat daisy detox & yoga weekendretreat

[Is dit een advertorial? Ik ben niet betaald voor deze samenwerking, maar ik heb deze weekendretreat wel cadeau gekregen van Happy Soul Travel, in ruil voor een eerlijke blog over mijn verblijf.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties