Kruidnoten bananenbrood // 5 december

Recepten, Snack  /   - 

Bananenbrood is al jaren dé topper op ILH. Speciaal voor Sinterklaas, happy 5 december, hebben we een herfstige Sinterklaas variant gemaakt op dit paradepaardje. Want zeg nou zelf, alles met kruidnoten is lekker. Nu liggen ze nog in de winkel, dus ik zou het wel weten. Dit kruidnoten bananenbrood is belachelijk lekker. Ieeeetsje minder healthy misschien, maar het is tenslotte maar 1 keer per jaar Sinterklaas.

Ingrediënten

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout*
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel koek kruiden
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 100 gram kruidnoten + wat voor de garnering
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
  3. Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de havermout in je keukenmachine tot meel.
  4. Doe de kruidnoten in een zak en sla met een deegroller tot kruimels.
  5. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
  6. Meng alle droge ingrediënten (kruidnoten kruimels, havermout, amandelmeel, bakpoeder, koekkruiden, nootmuskaat en snufje zout) in een kom. Voeg nu de “natte” ingrediënten hieraan toe en spatel goed door elkaar.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm. Maak het af met wat kruidnoten on top.
  8. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
  9. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  10. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  11. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Fijne sinterklaas! En als ik jou was zou ik nog even wat zakker kruidnoten inslaan. Heb je een voorraadje om dit kruidnoten bananenbrood nog een keertje te maken. 😉

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie