14 x Hotspots New York // Must see & visits in the Big Apple

Citytrips, Overig, Travel  /   - 

In mijn vorige hotspots New York blog konden jullie alle must eats in the Big City lezen. Deze keer geef ik jullie tips voor de must visits. Welke bezienswaardigheden mag je écht niet missen? Wanneer kun je wat het beste plannen? Je leest het in deze blog.

Must visit

9/11 museum

Wow. Wat was dit indrukwekkend. Reken er op dat je lang in de wachtrij staat, tenzij je de kaartjes van te voren koopt. Heb je een voordeelpas, dan moet je helaas nog steeds in de rij staan. Stel jezelf er op in en ga vroeg. Maar sla het vooral niet over omdat de rij je afschrikt. Nog steeds kippenvel tot aan mijn tenen.

hotspots new york, must visit, tips

Empire State Building

Hoogtevrees? Sla dan deze 381 meter hoge hotspot even over. Of denk gewoon fuck it en ga ervoor. Laat deze hotspot even voor wat het is op een zwaar bewolkte dag. Met helder zicht is het uitzicht namelijk eindeloos. Wij kozen ervoor om naar boven te gaan op klaar lichte dag, maar ’s avonds als de stad verlicht is, moet het ook prachtig zijn.

hotspots new york, must visit, tips hotspots new york, must visit, tips

MoMa

Het museum of Modern Art is een van de grootste musea’s van New York. Je vindt hier kunst van Picasso, Van Gogh, Warhol en ga zo maar door. Met 6 verdiepingen ben je best eventjes zoet. Op vrijdagmiddag kun je dit museum gratis bezoek tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Verwacht dan wel een enorme wachtrij.

MET museum

The Metropolitan Museum of Art gaat 5000 jaar terug in de tijd. Pas op dat je niet verdwaald raakt. Het museum lijkt eindeloos te duren. Zorg dat je een plattegrond mee neemt bij de ingang van het museum. Wij vonden het zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Fan van Gossip Girl? Vergeet dan vooral geen foto te maken op de beruchte Met Steps.

Fietsen Central Park

Central park is HUGE. Huur een fiets of boek een fietstour en cross het hele park door. Het is echt de leukste manier om alles te zien. Strijk tussendoor neer in het gras om even van de zon te genieten of een picknick. Of mensen te spotten. Je kunt je hier prima een dagje vermaken.

hotspots new york, must visit, tips

Hop-on Hop-off bus

Toeristischer kan bijna niet. 😉 Hoewel ik in andere steden nooit de behoefte heb gevoeld om als  op-en-top toerist in een knalrodebus met open dak te gaan zitten, vond ik het in New York ideaal. Iedere stop is er de mogelijkheid om uit te stappen en elke 10-20 minuten komt er een nieuwe bus. Er zijn verschillende tours waar je uit kunt kiezen. Wij kozen voor een downtown tour en een uptown tour. We hebben gelijk alle wijken gezien en tussendoor wat rondgeslenterd. Doen!

Times Square

Times Square is gigantisch. Langer dan een uur wil je hier echt niet rondlopen, dan wordt je gillend gek. Maar strijk eens neer op de mega tribune midden op Times Square en kijk een kwartiertje om je heen. Zoveel indrukken, zoveel mensen, zo veel te zien.

hotspots new york, must visit, tips

SoHo

Breng een bezoekje aan de wijk SoHo en slenter door de straatjes, strijk neer bij de leuke eettentjes en verlekker je aan de etalages van de vele mooie winkels. Of boek, als je budget het toelaat, een hotelletje  in SoHo.

Grand Central Station

Heel gaaf om te zien! Grand Central Station is het grooste station ter wereld, met zijn 44 perrons en 67 sporen. Per dag lopen er zo’n 750.000 mensen door heen. En het is hartstikke fancy: van kroonluchters tot enorme plafondschildering. Zin om wat te eten te midden van de drukte? Dan kun je terecht in de Dining Concourse. 

Brooklyn Bridge

Loop over de Brooklyn Bridge naar de andere kant van het water. Maak op de brug nog even een fotootje.

hotspots new york, must visit, tips

Williamsburg/Brooklyn

Zie bovenstaand ;). Williamsburg en Brooklyn zijn helemaal hip en happening! Leuke boetiekjes, muurschilderingen, lekker eten.

Broadway

Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Ga naar een musical op Broadway en kijk je ogen uit. Iedere musical heeft zijn eigen theater. Wij gingen naar de Lion King en het was geweldig. De theaters zijn vrij klein, dus ook op de laatste rij waar wij zaten, hadden wij goed zicht. Geen zin om een vermogen uit te geven aan een kaartje? Via TKTS (te vinden op Times Square of via de app) scoor je de laatste kaartjes voor diezelfde dag, die tegen een lager tarief worden aangeboden.

Metrocard

Het leukste om jezelf van A naar b te verplaatsen blijft toch lopen of fietsen. Maar ik kan mij voorstellen dat de beentjes af en toe een beetje rust nodig hebben in een stad als New York. De New York Metro brengt je binnen binnen no-time overal heen. Je betaalt $2,75 voor een enkele rit. Of je schaft een metrocard aan. Voor $33 reis je onbeperkt, 7 dagen lang, over al heen.

New York Pass

Tip 1: schaf van te voren een New York Pass aan. Er zijn verschillende voordeel passen die je kunt aanschaffen, wij kozen voor de New York Pass, deze is het voordeligst als je wat langer in New York bent. Ben je er 3 daagjes? Dan is de New York City Pass het meest geschikt. Maar schaf er in ieder geval eentje aan. Het bespaart je namelijk een hoop geld én tijd. Met onze pas hadden wij toegang tot het 9/11 museum, Empire State Building, Statue of Liberty, State of the Rock, Metropolitan Museum of Art. Maar ook een Hop-on Hop-off bus, een fietstour  met gids en een bezoekje aan Madame Tussauds. Zo waren er 100 verschillende attracties waar wij toegang toe kregen met de New York Pass. Voor een 5-daagse pas betaalde wij $254. Er van uit gaande dat je voor het 9/11 al $24, Empire State Building $20 en voor de hop-on hof-off bus $59 dollar kwijt bent, haal je dit er dus al snel uit.

Wat zijn jouw tips voor New York? En wat vond jij het gaafste? Laat het weten in een reactie. 

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *