Ibiza Tips || De beste Ibiza stranden, shoppen & slaaptips

Ibiza, Travel  /   - 

Van de beste restaurants op Ibiza die ik onlangs met je deelde in deze blog, tot de beste Ibiza stranden, shoptips en leukste slaapplekken. Komen ze!

Shoppen op Ibiza

Hoewel ik geen die hard shopper ben, kan je dit wel heel goed in Ibiza.

Eivissa

Breng zeker een bezoekje aan Eivissa (Ibiza stad) en verdwaal in de oude straatjes van deze stad. Hier vind je de leukste boetiekjes voor de ultieme Ibiza items. Of ga voor de bekende brands als Zara en Mango in het nieuwe deel van de stad. Detox & Reload Holidays ibiza, ibiza stad

Sluiz

ibiza
Okay okay, dit is een beetje over de top. Maar er is zooooo veel leuks! Gaat. Dat. Zien.

Hier móét je een kijkje nemen: een walhalla voor je interieur! By far de leukste interieur- & kledingwinkel die ik ooit heb gezien. Ook al kun je weinig kopen omdat je maar een koffertje mee naar Nederland mag nemen, is het toch de moeite waard. De shop is één groot feest! Zo goed gedaan! En als je gaat parkeren, denk dan even aan mij…  Je snapt dan wel wat ik bedoel! Sluiz is van Nederlanders, daarom snap ik NIET dat ze niet in Nederland zitten. Dus hierbij mijn oproep: kom naar Nederland lieve Sluizers, please!

Ibiza stranden

Denk je dat helemaal naar de andere kant van de wereld moet vliegen voor mooie standjes? Bespaar je de moeite, tijd en geld. Op Ibiza vind je de prachtigste stranden!

Ibiza Detox & Reload Holidays, ibiza stranden
Dit is in het noorden van Ibiza, in de buurt van San Juan. Niet perse een standje, wel idioot mooi! Wandel, hike en geniet!

Cala Bassa

Cala Bassa vind je in het westen van het eiland, vlakbij San Antonio (waar je vooral met een hele grote boog omheen moet rijden). Mooi baaitje, lekkere ligbedden en een fijne beach club (CBBC).

Cala Comte

Cala Comte bestaat uit drie strandjes en veel rotsen. Deze plek is te gek voor de sunset, omdat je het in het westen vindt. Flesje wijn mee naar het strand en genieten. Ook vind je er een beachclub (Sunset Ashram) voor de nodige versnaperingen. De service is wel heel slecht bij deze zaak, dus ga er vooral niet eten of te veel geld uitgeven. Zonde.

sunset ashram ibiza, ibiza stranden
Sunset Ashram. Lekker kleurtje dat water toch?! Cala Comte it is!

Cala Xaracca

In het noorden van Ibiza vind je het kleine Cala Xaracca. Dit strand is een stuk rustiger dan de meeste Ibiza stranden, wat ook wel eens een verademing is. Zeer de moeite waard! Workout tip: rondje om de rots zwemmen!

Detox & Reload Holiday ibiza, strand, ibiza stranden, cala maraca
Jep. Die rots bedoel ik.

Benirras

Benirass… inderdaad een begrip op Ibiza. Als je de beroemde Ibiza-hippie-vibe wilt ervaren moet je hier zijn. Aan het eind van de dag verzamelen de hippies zich voor een uitgebreide trommelsessie bij zonsondergang. Te gek! Het is wel ietwat commercieel geworden door het marktje, maar ach, daar moet je even door heen kijken. Ook vind je hier Elements beachclub, waar het prima chillen is.

Detox & Reload Holidays ibiza, sunset Benniras, ibiza stranden, benirras
Sunset op Benniras

Slapen

Waar slaap je op Ibiza?! Ik heb Ibiza al in vrijwel elke vorm gedaan (met vriend, vriendengroep, vriendinnengroep, alleen en in een retreat) en heb al op veel plekken geslapen. Dus hierbij mijn tips!

Tip 1

Als je met een grote groep gaat, huur dan een villa of finca. Vaak is dit in verhouding een stuk goedkoper den een simpel appartement voor twee personen. Zo huurden wij vorig jaar een grote villa met 8 vrienden op een goede plek, waarvoor we €2.500 voor een week (net voor het hoogseizoen) betaalden. Gedeeld door 8 personen is dat heel goed te doen! ibiza

Tip 2

Wacht ook niet te lang met boeken. Ibiza is populair en helaas niet goedkoop. Dus als je te lang wacht, is al het (enigszins) betaalbare weg. Wat over blijft is niet veel soeps kan ik je zeggen. Helaas spreek ik uit ervaring.

Tip 3

Huishurenibiza.nl –> Het maakt niet uit of je met z’n tweeën en een accommodatie zoekt, of met een grote groep, op huishurenibiza.nl kun je altijd terecht. Hier vind je over het hele eiland mooie slaapplekken. Ook kun je via Huishurenibiza.nl andere handige dingen op het eiland regelen en huren zoals auto’s en boten (he, als je het doet, doe je het goed toch!?)

ibiza villa, auto
Een cabrio bijvoorbeeld….

Tip 4

Tot slot raad ik je aan om in het voor- of naseizoen te gaan. Vermijd juli en augustus. Dan is het zo idioot druk, vaak erg warm en duur(der). Beter in mei, juni of september. En Ibiza schijnt in de winter ook prima vertoeven te zijn. Misschien moest ik dat maar eens proberen… Detox & Reload Holidays ibiza, zwembad Daisy

Vliegen naar Ibiza!

Je vliegt in zo’n 2,5 uur naar Ibiza. Ik boek mijn tickets altijd via Tix.nl omdat je dan op flexibele data kunt zoeken en zo gemakkelijk de goedkoopste tickets vindt!

Ben jij weleens op Ibiza geweest? Wat zijn jouw favoriete Ibiza stranden, plekjes en slaaptips? Deel her hieronder in de comments! Ik ben heel benieuwd!

X Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie