Zeewierpasta met kip en courgette

Diner, Recepten  /   - 

Gisteravond stond ik weer eens in de keuken terwijl ik mezelf uitlachte. De hele keuken was vergeven van een – laat ik het netjes  houden – bijzondere geur. Weer één van mijn idiote food blogger experimentjes, dekte ik mezelf al in. Toch besloot ik het recept af te maken: zeewierpasta met kip, courgette en champignons. En met succes!

Zeewierpasta? Ja je leest het goed. Zeewierpasta. Ik heb deze zeewier tagliatelle opgestuurd gekregen om eens uit te testen. Toen het merk Seamore mij hiervoor benaderde was ik vrijwel direct enthousiast. Vorig jaar hoorde ik bij de launch van het vegan boek Plantpower al dat zeewier ‘de toekomst’ zou zijn. Zeewier kan namelijk heel duurzaam verbouwd worden en het bevat veel voedingsstoffen.

Deze zeewierpasta heeft de vorm van tagliatelle en kan zo heel goed als gezonde vervanger van pasta gebruikt worden. Volgens Seamore kun je elk pasta gerecht maken en de traditionele pasta vervangen door de zeewiervariant. Ook fijn; de pasta bevat veel minder calorieën dan normale pasta. Eén portie bevat zo’n 60 calorieën. Omdat het veel vezels bevat, vult het wel goed.

Enfin, ik dus aan de slag met een lekker pastaatje! Eerlijk is eerlijk: de geur die tijdens het koken van de zeewierpasta afkomt is niet bijzonder lekker te noemen. En dat is een understatement. Maar na het koken was die hele zoute smaak en ziltige geur weg. Zo bleef er écht een lekkere pasta over, die heel goed mixte met mijn normale pastarecept. De geur is helemaal verdwenen en de pasta heeft een lekkere bite. Je kunt de pasta ook koud bereiden en het zo in salades gebruiken. zeewierpasta I sea pasta - Seamore

Ingrediënten zeewierpasta met courgette

3 personen

  • 1 pak (100 gram) I sea pasta van Seamore
  • 1 courgette
  • 1 doosje champignons
  • 300 gram kipfilet*
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 ui
  • 5 el (haver)room**
  • Kokosolie

*Je kunt de pasta ook gemakkelijk vegetarisch maken door de kip weg te laten en meer groenten toe te voegen.

**Ik gebruikte de haverroom van Zonnatura waarmee je kunt koken. Maar je kunt natuurlijk ook voor een ‘normale’ variant kiezen.

Bereiding zeewierpasta

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, de courgette in halve plakken, de champignons in vieren en versnipper de ui.
  2. Kook de zeewierpasta zoals op de verpakking: 10 minuten in kokend water.
  3. Verhit in een goede pan wat kokosolie en bak hierin de kipfilet stukjes op hoog vuur. Haal van het vuur en zet apart.
  4. Verhit weer wat olie in de pan en fruit nu het uitje voor zo’n 2 minuten. Bak vervolgens de courgette met de oregano 2 minuten mee. Voeg nu de champignons toe en bak ook nog zo’n 3 minuten op hoog vuur mee.
  5. Tot slot voeg je de kipfilet stukjes toe en bak je deze nog 1 minuutje mee.
  6. Haal ondertussen de zeewierpasta van het vuur en giet af. Voeg de room toe aan de pasta.
  7. Zet de borden klaar en schep vervolgens de pasta op de borden en vervolgens het kip-groenten mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Eet Smakelijk!

I sea Pasta van Seamore is sinds april verkrijgbaar. Check de website voor meer info!

Ben jij al bekend met zeewierpasta? Of eet je wel eens een andere vorm van zeewier? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring!  X Daisy zeewierpasta met courgette I sea pasta - Seamore zeewierpasta met courgette I sea pasta - Seamore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Bedankt voor je recept, het was heerlijk. De zeewierpasta heeft een lekkere bite maar is in smaak niet overheersend. Een blijvertje!

  2. Hai Daisy, ik vond deze pasta wel interessant en ben op de site van SeaMore gaan kijken. Ik zag alleen bij de voedingswaarden dat er 3620 mg natrium in zat. Voor de rest zagen de voedingswaarden er volgens mij wel goed uit. Maar terug naar de vraag, is dit niet slecht voor je? Want dit is toch zout? Ik heb er geen verstand van. Ik ben echt zo onwetend, dus had kan zijn dat ik echt geen hele domme vraag stel!

  3. Daisy; even een vraag die niets te maken heeft met dit artikel. Zou jij eens een artikel kunnen maken over wegen en vetmeten ed?
    En ook over het gebruik van een weegschaal. De reden dat ik dit vraag is omdat ik nu eens zou willen weten wat de meest betrouwbare weegschaal is. Ik heb namelijk thuis een Tefal weegschaal met vetmeter waarop je, voordat je erop gaat staan, je lengte, je geslacht en je leeftijd in moet vullen.
    Maar het gekke is dat ik al een aantal keer heb meegemaakt dat ik mezelf ’s ochtends na het douchen (zonder kleding aan) heb gewogen en vervolgens diezelfde avond in de sportschool (met kleding aan) en dit scheelt soms 3 a 4 kg dat ik lichter ben bij die in de sportschool. Dat is een ouderwetse simpele weegschaal. Supermotiverend natuurlijk maar niet realistisch haha!
    Zou jij hier eens een beetje meer research naar willen/kunnen doen en wat duidelijkheid verschaffen?
    Ik ben namelijk supergoed aan het afvallen maar ben nu wel benieuwd welke getallen kloppen!