Vegan karamelsaus met kokosmelk

Recepten, Toetjes  /   - 

Deze week weer een heerlijk vegan recept voor de feestdagen door Sanne van Livingthegreenlife. En wat ziet de karamelsaus er prachtig uit! Met de saus kun je heel veel gerechten net dat beetje extra geven. Je kunt het gebruiken over (zelfgemaakt) ijs, over een taart of gewoon door je yoghurt. Het is misschien niet het aller gezondste op deze aardbodem, maar o zo lekker! En wel een stukje verantwoorder dan de niet-vegan variant. De foto’s zijn gemaakt met het zelfgemaakte bananenijs van Sanne. Het is heel makkelijk te maken van 2 bevroren bananen, wat plantaardige melk en eventueel wat amandelen. Misschien een ideetje voor het kerstdiner? Dus zoek je nog iets om je dessert net dat beetje extra te geven? Zoek niet verder, deze vegan karamelsaus is het antwoord!

Ingrediënten vegan karamelsaus

  • 250 ml kokosmelk (alleen kokosmelk werkt bij dit recept, ander plantaardige soorten zijn niet dik genoeg)
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • Snuf Himalaya zout
  • Snuf kaneel

Bereiding vegan karamelsaus

  1. Doe alle ingrediënten in een klein steelpannetje en roer dit goed door elkaar tot de kokosmelk een mooie bruine kleur heeft.
  2. Zet op hoog vuur en breng de saus aan de kook. Zodra de saus begint te pruttelen draai je het vuur wat lager. Roer af en toe en laat de saus minstens een kwartier op laag vuur pruttelen. Langzaam zal het huis heerlijk gaan ruiken en zal je zien dat de saus aan het indikken is.
  3. Na ongeveer 15 minuten zal je een stevige saus hebben. Giet dit direct over je ijs, pannenkoeken en/of wafels
  4. Oflaat het afkoelen en bewaar in een potje in de koelkast. Hier zal het  minstens een week goed blijven maar ik denk niet dat de saus het zo lang overleefd!

vegan karamelsaus Enyoy!

xxx

Sanne & Mare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Het gaat mij er alleen om dat het vegan is en er dus geen dierlijke melk in zit. Ik ben absoluut geen ‘healthfreak’. Gewone bietsuiker en een mespuntje simpel ‘jozo’ zout werkt ook neem ik aan?