Onlangs postte ik al de boekweitrisotto met rode bieten uit het boek van Deliciously Ella. En nu krijg je nog één fijn receptje uit dit heerlijke kookboek: mango-cashewnotenmousse!
Wil je meer van haar recepten? Snap ik! Je kunt het Deliciously Ella kookboek voor €20,- kopen bij Bol.com!
Ella: Dit is een van de makkelijkste recepten in het boek. Je maakt het in een paar minuten klaar en het smaakt waanzinnig. Het kan gewoon niet mislukken, en ik verzeker je: wat je ook doet, je krijgt een heerlijk toetje! Het is echt zalig en de textuur is ook zo fijn, heerlijk dik en romig. Je kunt het zo eten of er wat geroosterde nootjes of granola overheen strooien voor een krokante bite.
Ingrediënten mango-cashewnotenmousse
Voor 4 personen
- 4 mango’s (1,2 kg)
- 1 pot cashewnotenpasta (170 g)
- 8 Medjouldadels
Bereiding mango-cashewnotenmousse
- Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Ik doe dat met een bot mes, omdat het vaak plakkerig
en glad is. - Doe de mango’s met de cashewnotenpasta en de ontpitte dadels in de blender of keukenmachine en mix tot het
glad en romig is. - Giet de mousse in glaasjes en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
TIP
Je kunt deze mousse ook serveren als zacht ijs door de mango’s in plakjes te snijden en die ongeveer 4 uur in te vriezen voordat je het toetje maakt. Volg dezelfde aanwijzingen als hierboven, maar gebruik wel de keukenmachine.
Kun je dit ook met ongebrande ongezouten cashews maken? Zonder een pot te kopen dus… 😉
Wat makkelijk dit! Lijkt me een heerlijke combinatie 🙂
Wat leuk en origineel!