Havermout koekjes || choco en rozijn variatie

Koekjes zijn niet eens mijn meest favoriete zonde. Maar, toen ik pas een havermout rozijnen koek bij de biologische winkel op de hoek haalde, was ik verkocht. Lekker dat ‘ie was! Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan om ook zo’n heerlijk receptje te creëren die ik weer met jullie kan delen. Sharing is caring toch?! Deze havermout koekjes komen in elk geval behoorlijk dicht in de buurt. Ik heb twee variaties gemaakt, namelijk met rozijnen en met cacao nibs. Je kunt dit uiteraard ook mixen in één koekje tot choco rozijn havermoet koeken. Wat jij wilt! De basis ingrediënten voor de koeken zijn bananen, havermout, honing en kaneel. En qua toppings/extra’s kun je dus variëren met bijvoorbeeld rozijnen, cacao nibs, maar ook met kokos vlokken of goji bessen.

Ingrediënten havermout koekjes

Voor 10 stuks

ingredienten havermout koekjes recept

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • 1 el honing of agave stroop
  • 30 gram rozijnen
  • 10 gram cacao nibs
  • Snufje kaneel

Bereiding

havermoutkoekjes voordat ze in de oven gaan - recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bananen, havermout, honing en het kaneel in de keukenmachine goed door elkaar. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de bananen ook goed prakken en vervolgens de andere ingrediënten er door mengen.
  3. Lepel de rozijnen en/of de cacao nibs er ook door (niet met de keukenmachine).
  4. Maak met twee lepels of een ijslepel balletjes van het beslag en leg deze met enige tussenruimte op een bakplaat (bekleed met bakpapier).
  5. Druk de balletjes vervolgens plat met een natte lepel. Zo plakt het beslag niet aan je lepel.
  6. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
  7. Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  8. De havermout koekjes zijn krokant van buiten en nog wat zacht van binnen.

Smullen maar! havermout koekjes recept

Benieuwd waar je cacao nibs of andere superfoods kunt kopen? Dat kan bij het Superfood Centre, of via de webshop van I Love Health 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

82 reacties

  1. Net gemaakt met mijn dochter. Heerlijk!! Dit is een blijvertje. Enige nadeel, het is hier zo op 🙂

    Alleen honing vervangen door maple syrup.

    Thanks voor het recept!

  2. Goedendag, ik wil graag deze koekjes maken. En ik lees deze referenties dat het vaak nog mis gaat met het bakken van de koekjes. Mijn vraag is: Is het misschien een optie om anders en ei er doorheen te doen. Kan dat ook.?

  3. Het leek me een heerlijk en simpel recept, heb alles gedaan precies zoals beschreven maar mijne waren keihard en zaten vastgeplakt aan het bakpapier.iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Heb hetelucht oven ook gewoon op 180 graden gezet, misschien was dit te hoog? Hoor t graag want wil t recept aan kinderen leren In de hoop dat ze minder koekjes met suiker gaan eten!:)

  4. Lekker hoor, heb ze gemaakt zonder honing, vind ze met de bananen en rozijnen al wel zoet genoeg. Heb ze verder iets dikker gelaten, die chewy binnenkant is so goooood ♡, haha…

  5. Hoi Daisy,
    Ik heb dit leuke recept van je uitgeprobeerd, maar bij mij zijn de koekjes erg taai geworden. Tips hoe ik dit kan verkomen?
    Ondanks de taaiheid waren ze alsnog lekker hoor!
    Groetjes!

  6. voor degenen die niet van banaan houden, in cake recepten gaat het goed om de banaan door avocado te vervangen, wellicht lukt dat ook bij deze koekjes.