Zijn de eitjes al weer bijna verstopt? En heb je je al misselijk gegeten aan al die paaseitjes? Dit weekend is het weer zo ver: Pasen! En bij Pasen horen natuurlijk Paas-waardige recepten. Tijdens het ontbijt, lunch, brunch of diner. Misschien eet je wel met je gezin, of met de hele familie, of gezellig met vrienden. Dit recept is hartstikke makkelijk, maar o zo lekker en gezond. En past op elke paastafel!
Een verrassende touch aan dit traditionele gerecht is de avocado en natuurlijk het plukje kiemen. Om precies te zijn prei kiemen. Deze kiemen hebben een unieke, ui-achtige smaak en ze zijn erg rijk aan vitamine B1, B2, B3,B5, 6 en foliumzuur passen uitstekend bij vis- en vleesgerechten, maar ook op een belegd broodje. De avocado maakt het eigeel nóg romiger.
Ingrediënten gevulde eieren met avocado en kiemen
Voor 8 gevulde eieren (halve)
- 4 eieren
- 1 halve avocado
- 1 pluk prei kiemen
- Zout & peper
Bereiding gevulde eieren met avocado en kiemen
- Kook de eieren hard.
- Pel de eieren en snijd deze in de lengte doormidden.
- Haal met een lepel het eigeel voorzichtig uit de eieren.
- Meng het eigeel met de halve avocado en prak fijn met een vork. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de eieren met het avocado-eigeel.
- Verdeel over elk ei een plukje prei kiemen.
Kiemen vind je steeds vaker bij alle supermarkten. Kun je ze niet direct vinden, vraag het even op de groenteafdeling. Zijn ze echt niet in jouw suup te vinden, dan raad ik je aan even bij de groentewinkel te kijken!
Wil je graag meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.
Ps! Er is een nieuw soort kiemen verkrijgbaar: mosterdkiemen. Lekker voor op een broodje kroket 😉
Fijne Pasen!
Liefs,
Daisy & Suzie
Geef een reactie