Sinds ik met het Personal Body Plan ben begonnen ben is deze eiwitomelet met roerbakgroenten één van mijn favoriete lunches! Veel eiwitten, veel groenten en weinig koolhydraten. Zo’n beetje the story of my life op dit moment. Voor nog wat extra groenten en vezels heb ik hem op een bedje van sla en geraspte wortel geserveerd. Lekker, licht maar dankzij de eiwitten wel verzadigend!
Ingrediënten eiwitomelet met roerbakgroenten
- eiwit (van ongeveer 3 eieren)*
- 100 gram wokgroenten (bijv. champignon roerbakmix)
- 2 el Parmezaanse kaas of hüttenkäse
- kokosolie
Optioneel:
- ijsbergsla of andere sla soort
- geraspte wortel
- kiemen
*Ik gebruikte ‘Egg White’ uit een flesje van Two Chicks.
Tip: gebruik een goede koekenpan, dan bakt je omelet niet aan en dat scheelt in het gebruik van olie. (Ik heb deze koekenpan gebruikt van OTTO.)
Bereiding eiwitomelet met roerbakgroenten
- Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en wok de groenten kort tot ze knapperig zijn.
- Voeg vervolgens het eiwit toe en verdeel de kaas er over.
- Laat met een deksel op de pan het omelet op laag vuur stollen. Omkeren is misschien niet eens nodig, maar als je dit liever wel doet, ga je gang!
- Snijd ondertussen wat sla fijn en verdeel dit met de geraspte wortel op een bord. Leg de omelet op het bedje van sla en wortel en verdeel de kiemen er over.
xxx
Daisy
Wat leuk om hüttekäse te gebruiken!