Het. Is. Zo. Ver.
Ik. Ben. 30.
Goedemorgen.
Tot zo ver dit bericht.
—
Nee hoor. Er is meer dan bovenstaande klaagzang. We moeten het leven immers vieren – ook als je dertig bent geworden.
Ik van vandaag jarig en mag 30 kaarsjes uitblazen. Die kaarsjes steek zelfs ik als ‘health lover’ niet in een quinoa salade, maar uiteraard in een taart. Dus dook ik gister de keuken in en maakte ik deze frambozen kwarktaart voor mijn verjaardagsgasten. En om dus die 30 kaarsjes in te steken.
Het recept is geïnspireerd op de Instagram hit “De Vezelrijke Kwarktaart’ van Jelmer ‘Geen Troep’ de Boer. Ik heb je recept even geleend Jel, met een paar kleine aanpassinkjes. Geen roomboter maar kokosolie door de bodem. En frambozen i.p.v. bosbessen. Vind je niet erg toch?
Kijk mensen, het blijft natuurlijk een taart, dus helemaal I Love Health is ‘ie misschien niet. Maar daarvoor ben je jarig toch, om af en toe iets anders dan die quinoa salade en granola bars te eten. Maar binnen de categorie taarten is deze frambozen kwarkrakker behoorlijk verantwoord. De taart bevat namelijk veel vezels dankzij de frambozen en het roggebrood. En een hele berg eiwitten dankzij de kwark, extra whey poeder en de Philedelphia. Het precieze aantal calorieën weet ik niet, maar sowieso een hele berg minder dan een punt appeltaart, moorkop of slagroomtaart. En wie telt er calorieën op zijn verjaardag? Ik niet. Ik eet taart 🙂
Ingrediënten Frambozen kwarktaart
voor circa tien punten taart
Bodem:
- 200 gram roggebrood
- 10 gram kokosolie
- 100 gram ontpitte dadels
Vulling:
- 900 gram (frambozen) kwark van Optimel
- 60 gram Whey
- 12 gelatine blaadjes
- 200 gram Philadelphia light
- 250 gram diepvries frambozen
Bereiding Frambozen kwarktaart
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine. Houd het grof.
- Bekleed een springvorm met bakpapier.
- Schep het mengsel in de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.
- Laat de gelatine blaadjes 5 minuten weken in koud water.
- Meng nu alle overige ingrediënten van de vulling (m.u.v. de gelatine blaadjes en een handje frambozen) in een keukenmachine of blender tot een glad geheel.
- Laat de gelatineblaadjes in een pannetje met 5 el water volledig smelten op laag vuur. Laat even afkoelen.
- Roer dit tot slot door het kwark mengsel, met de overige frambozen. Meng goed.
- Schep de kwark in de springvorm en verdeel goed.
- Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
ENJOY
liefs
Daisy
Die taart heb ik vandaag gemaakt en is absolutely delicious!!!!! Super makkelijk, vol Healthy smaken en heerlijk zondig als taartje! Great tip, girl! Thnks
Wat leuk om te horen!! 🙂
Ohhhhh alsnog gefeliciteerd! Mooie leeftijd, ik moet nog twee jaartjes tot de 30!
Hoop dat je een fijne dag gehad hebt, maar aan de kwarktaart te zien is dat het geval geweest 😉
Gefeliciteerd!! Klinkt superlekker die taart!! Maar wat nou als ik geen roggebrood lust….
Je kunt de bodem ook van havermout, noten en dadels maken. Succes 🙂
En hoeveel van elk gebruik je dan??
Hij was heerlijk Daisy.
Voor herhaling vatbaar.
Van harte gefeliciteerd!! Toevallig was ik gister ook jarig (en nee, ik wil niet zeggen hoe oud ik ben geworden 😉 ), maar ben het met je eens dat het gevierd moet worden. Dus dank voor de inspiratie! Ga gelijk aan de slag om morgen verantwoord te kunnen trakteren op werk 🙂
GEFELICITEERD 🙂
Gefeleciteerd Daisy! Ik wens je een super jaar toe. Vol gezondheid, sportiviteit en geluk
DANK JE 🙂
Gefeliciteerd en wat een heerlijke taart!!
Dank je wel 🙂
Gefeliciteerd! Maak er een gezellige dag van, en geniet natuurlijk van je taart! Liefs
Gefeliciteerd!! En geniet van je taart, je wordt tenslotte maar 1 keer 30.