Bali recept // Peas Please – gepocheerd ei & veggies

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Ooooooo, ik lijk soms wel licht autistisch hier op Bali, als het op mijn ontbijt aankomt. Ik ontbijt elke dag buiten de deur, want ik heb geen keuken of koelkast. Niks ergs aan hoor, elke ochtend is het weer een feestje. Het ‘dingetje’ is dat ik 99% van de keren bij dezelfde tent ontbijt: Crate. En dat doe ik al sinds ik 1,5 jaar geleden voor het eerst op Bali kwam. Al mijn Bali vrienden lachen me een beetje uit om mijn ontbijt-autisme. E r zijn zo veel leuke, lekkere en gezonde tentjes… maar ik vind er dus geen één zo goed als Crate. Daar zijn de porties goed, kwaliteit goed, lekkerste cappuccino’s in Canggu en de prijs is top. Die twee keer in de afgelopen 1,5 maand – ja echt, 2 hele keren – dat ik elders ontbeet, was ik lichtelijk teleurgesteld… Dus JA: ik blijf gewoon graag in mijn CCCZ (Canggu & Crate Comfort Zone)!

Favo ontbijtje

Maar het wordt nog erger. Van het mega uitgebreide menu bij Crate, zijn er slechts 3 gerechten die ik altijd kies. Het zijn alle drie ei-gerechten. Zo kom ik ’s ochtends gelijk al aan een goed portie eiwitten, wat Personal Body Plan mij adviseert. Inmiddels is er een nieuw gerecht op het menu bijgekomen, die ik heb toegevoegd aan mijn rijtje favo ontbijtjes bij Crate. Avontuurlijk he?! Haha! Geloof me, kan er zelf ook om lachen.

Het recept van eén van deze favo ei-ontbijtjes van Crate wil ik graag met je delen. Maar ik kwam er net achter dat ik niet de enige ben. Blogvriendinnetje Jenny aka Healthyfans was vorige maand ook op Bali en was minstens zo’n fan van dit ontbijtje bij Crate. Dus wat vond ik op haar blog: jep, het recept van de Peas Please, ons favo ontbijtje! Great minds think alike.

Dus, receptje heb ik voor het gemaakt gepikt/geleend – whateverrrrrr – van Healthyfans. Waarvoor dank lieve Jen! Scheelt mij een hoop werk. Foto’s zijn wel van mij 😉

bali, crate, ontbijt, peas please, canggu
Lekkerste Bali ontbijtje tot dusver: Peas Please bij Crate in Canggu. Zuurdesembrood met pest, gepocheerd ei, avocado, spinazie, erwten, feta en wat citroen. Yum!

Ingrediënten Peas Please

 Voor 1 persoon
 • 1 ei
 • handje wilde spinazie
 • kwart avocado in pakjes
 • 1 eetlepel pesto
 • 50 gram doperwten
 • 1 of 2 sneden brood
 • 20 gram feta kaas
 • Citroen partje
 • peper & zout
 • olijfolie
 • azijn

Bereiding Peas Please

 1. Kook de doperwten volgens de verpakking en laat deze uitlekken.
 2. Bak de spinazie met olijfolie in een koekenpan. Ik houd er van als deze nog een lichte bite heeft, dus ik laat de spinazie niet helemaal slinken.
 3. In de tussentijd gaan we het eitje pocheren. Breng een pannetje water aan de kook en voeg een scheut azijn toe. Het azijn voeg je toe zodat het eiwit straks snel stolt. Maak vervolgens met een lepel of garde een draaikolk in het water. Breek het ei en laat dit langzaam in de draaikolk zakken. Je ziet dat het eiwit langzaam om het eigeel heen vouwt. Laat het eitje voor 3 tot 5 minuten koken. Nu heb je een gepocheerd eitje!
 4. Pak de sneetjes brood erbij en beleg deze met de avocado, wilde spinazie, erwten en het gepocheerde eitje.
 5. Kruimel de fetakaas en sprenkel de citroensap hierover en breng op smaak met peper & zout.

Enjoy!

peas please, crate, bali
PEAS PLEASE 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 1. Oeh!! Dat was ook mijn favoriet bij crate! En nu kan ik me thuis weer even wanen in het heerlijke canggu als ik dit receptje maak én op eet!! Thnx.

 2. Oh wat een heerlijk ontbijtje (of lunch wat mij betreft) lijkt me dit! Ik zie alleen niet helemaal wat er nu met de pesto moet. Ik neem aan gewoon op het brood smeren en dan de rest erop leggen?