Açaї ijs met superfoods

Recepten, Toetjes  /   - 

IJs in december? Why not! Een lekker bakje ijs kan wat mij betreft altijd. En al helemaal als het een gezond bakje ijs is, zoals dit açai ijs met superfoods. Of wat dacht je er van om dit als toetje met de feestdagen op tafel te zetten? Niet alles hoeft slecht en ongezond te zijn toch? Zeker niet als dit dessert minstens zo lekker is!

Sanne van de vegan blog Livingthegreenlife.nl heeft dit recept bedacht en gefotografeerd, dus alle credits gaan naar haar!

Over açai

Açai is een superfood dat naar mijn idee nog te weinig bekend is. In Brazilië is açai wel enorm populair. Açai poeder, afkomstig van de Açai bes, is een Braziliaanse super antioxidant en bevat vezels en vitamine A, calcium en enkelvoudig verzadigde vetzuren. Het kan ondersteunten bij afslanken en is echt een beauty food. De Braziliaanse dames eten zich dan ook suf aan dit superfood. Açai heeft de heerlijke smaak van bessen met een vleugje chocolade, aldus het Superfood Centre (check voor meer info deze link).

Açai poeder is wat lastig te verkrijgen, maar bij het Superfood Centre kun je dit in elk geval kopen en ben je verzekerd van goede kwaliteit.

Ingrediënten açai ijs

  • 2 eetlepels acaїpoeder
  • 2 eetlepels havermout
  • 50 gram bevroren bessen
  • 1 bevroren banaan
  • 30 ml hazelnootmelk
  • Superfoods naar keus (als topping)

Bereidingswijze açai ijs

  1. Doe de hazelnotenmelk samen met de bevroren banaan en de bevroren bessen in je blender en mix tot je een glad mengsel hebt. Zorg wel dat je een sterke blender hebt. Sommige blenders kunnen de bevroren banaan niet aan. Laat in dat geval de banaan iets ontdooien.
  2. Schep daarna de havermout en het açai poeder erbij en mix tot het helemaal is opgenomen in het ijs.
  3. Giet het daarna in een bakje en zet het een half uurt in de vriezer. Je kan het ook direct opeten maar als je het nog even in de vriezer zet, is het meer ijs.
  4. Schep na een half uur je ijs in een leuk bakje en strooi daar je favoriete superfoods over.

Geniet ervan!
açai ijs met superfoods

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties