Personal preggo update #5 // week 37-40 // bijna uitgerekend!

Zwanger  /   - 

DEZE LAATSTE PREGGO UPDATE SCHREEF IK VORIGE WEEK DINSDAG, DE DAG DAT MIJN VLIEZEN BRAKEN EN DE BEVALLING BEGON… NIET WETENDE DAT HET DIE DAG ZOU GEBEUREN! OF NOU JA, ZE IS UITEINDELIJK WOENSDAG 21 NOVEMBER GEBOREN. ZONDE OM DE BLOG NIET MEER TE POSTEN DACHT IK, DUS HIER IS ‘IE! 

Op Instagram kun je genieten van foto’s van ons kleine wondertje Izzy! Ga ik nu weer gauw terug in mijn baby bubbel.

En toen was het ineens 20 november: drie dagen voor mijn uitgerekend datum. Ik kan het zelf nog bijna niet geloven! No baby yet… still going strong!

Op zich zit ik niet op hete kolen. Tuurlijk, ik ben ongelofelijk benieuwd naar haar. Maar op zich zit ze mij nog goed… maar je ontkomt er natuurlijk niet aan dat je er toch een beetje ‘op zit te wachten’, onbewust. De gedachte dat het elk moment kan gebeuren, of misschien nog wel twee weken kan duren, is gewoon heel bijzonder en spannend. You have no clue! Ik heb sinds een weekje wel regelmatig last van ‘oefenweeën’, harde buiken en ander gerommel. Maar ook dat hoeft niets te zeggen, aldus de verloskundige. Ook daar probeer je je dan maar niets van aan te trekken. Al is dat natuurlijk verdomde lastig, om niet een beetje zenuwachtig te worden als je dat allemaal voelt gebeuren in je buikkie, terwijl je probeert te slapen. Chill gaan slapen als van binnen de tent wordt afgebroken, vind ik toch redelijk onmogelijk – haha! Maar goed, we wachten het af!

Hoe gingen de laatste 4 weken van mijn officiële zwangerschap?

Goed! Want ik had eindelijk lekker verlof! Ik ben met 36 weken zwangerschap met verlof gegaan. Als eigen baas, bepaal ik het natuurlijk zelf. Maar omdat ik mij nog hartstikke goed voelde heb ik lekker tot 36 weken doorgewerkt. Maar toen ik dan toch eindelijk verlof had, was dat wel eventjes genieten hoor!

Drukke eerste verlofweken

De eerste twee weken waren eigenlijk nog best wel druk. Met leuke dingen hoor! Maar ik had nog maar weinig met de beentjes omhoog gezeten. Van kapper tot nageltjes, en van wenkbrauwtjes tot de waxsalon. Ik heb ze allemaal afgevinkt in die eerste 2 weken. Verder nog een hele berg gezellige koffietjes en lunches met vriendinnen. Want: je weet immers nooit hoe lang het nog kan. Ook een paar kraamvisites bij bevallen vriendinnetjes gedaan. En dat is wel extra speciaal hoor, als je zo’n klein hummeltje vast hebt en ondertussen in je eigen buik jouw kleine meisje voelt trappen! Ook met vriendlief nog wat quality time dates gepland, want ook hier geldt: misschien is het de laatste keer samen… of nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. Natuurlijk is ons leven niet over en zullen we echt nog wel samen weg kunnen als ukkie er is. Maar ik bedoel ‘voor het laatst samen tot ze geboren is’.

Dat vind ik trouwens ook wel heel bijzonder hoor, dat bewuste samen genieten! En samen toch een beetje zenuwachtig zijn, wanneer ze zich echt zal aandienen? In de weekenden extra lang in bed blijven liggen, extra lekkere ontbijtjes samen eten, vrijdagavond date night (weliswaar om 18.15u gereserveerd, omdat ik na 21u in slaap val… hahaha, maar dat mocht de pret niet drukken), avonden samen Netflixen en tussendoor een beetje fantaseren over die kleine! Hoe zal ze eruit zien, wat voor karaktertje zal ze hebben, zal ze een beetje een chille baby zijn (plzzzzzzzz!! haha) of net als pap en mam een druktemakertje…? Leuke weken zo samen vind ik!

Sneek peak babykamer

Ook in de eerste weken van mijn verlof de babykamer écht afgemaakt. Er moesten nog plankjes gekocht en opgehangen worden en wat gezellige accessoires. Check, check. Ook mocht ik eindelijk alle kleertjes wassen en opvouwen (note to self: niet strijken!! Ik moest me inhouden – hehe heerlijk die nesteldrang taferelen… ik strijk NOOIT iets…). En nog wat bij shoppen in de maten die we misten. Ook geen straf. Lang leve online shoppen trouwens… elke dag een pakketje 😉 Joe!

Hierbij alvast een fotootje in deze preggo update! Maar binnenkort komt een uitgebreide blog met foto’s van de babykamer! babykamer, zwanger

Me & my belly

Ook nog gedaan in verlof: een fotoshoot van me & my belly. En ook een paar kiekjes met Roij erbij. Ik heb super lang getwijfeld. Want wilde wel echt iets moois, dat bij ons past. En vind het dus eigenlijk hartstikke eng zo’n shoot. Zou je niet verwachten van een blogger, want een beetje selfies maken en ‘gezellig’ op de foto hebben ze niet zo’n moeite mee, toch? Klopt. Maar echt een shoot met fotograaf in een studio en zo, heb ik bijna nooit gedaan en vind ik doodeng. Maar ik ken fotografe Nanda goed, we zouden samen zijn, en ik vind haar foto’s waanzinnig, dus ik durfde het toch aan. Nan is ook niet van de zwangerschapsshoots, dus dat was ook niet de insteek. ‘Gewoon mooie foto’s en toevallig dan met mijn dikke buikje erop’ 😉 Ik ben echt niet normaal blij met het resultaat! Ik kan het iedereen aan raden: ook al vind je het eng of een beetje ‘gek’. Waarom niet? Het is zo’n speciale tijd, een kindje in je buik, dat moet vast gelegd worden!

daisy, baby, zwanger, shoot
Fotografie: Nanda Hagenaars

Verlof week 3 & 4: chill mode on!

Na deze toch wat drukke eerste weekjes van mijn verlof kon ik in de derde week eindelijk echt in de chill modus. Weinig afspraken, behalve dan met mijn bank. Enige doel is Netflix uitspelen en gewoon heel erg veel relaxen. En dat lukt best aardig. Tuurlijk doe ik nog wat leuke dingetjes, zowel met Roij als met vriendinnen en familie, maar minimaal en gewoon niet te laat en te veel op een dag. En sommige dagen dus echt helemaal niets. Heerlijk! Gaat mij ook best wel prima af 🙂

Wat erg leuk is, is dat goed vriendinnetje Elisabeth maar drie weken scheelt met mijn zwangerschap. Zij is nu ook eindelijk met verlof dus we hoopten dat we er nog even samen van konden genieten. Daarom hadden we deze maandag een ultiem relax preggo middagje samen ingepland. Lekker lunchen bij The Hoxton en erna een zwangerschapsmassage en floaten. Dan lig je in een soort cabine, vol met zout water waardoor je blijft drijven, in het pikkedonker. Een hele ontspannen ervaring! daisy elisabeth zwanger grachten amsterdam floaten, zwanger, daisy floaten daisy zwanger

Dat was ‘m! De laatste preggo update! Als er een volgende update komt, zal dat een baby update zijn… maar wanneer?! hihi spannend!

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *