#NIEUWHOLLANDS || GEZOND & BEWUST ETEN BIJ VONDELPARK3

Food  /   - 

De zomer is het seizoen van de salades en lichte maaltijden. ’s Winters willen we echter liever wat stevigere kost. Thuis heb je alle vrijheid om te koken wat je wilt. Je weet precies wat er in je gerecht gaat. Is het gezond? Check. Niks uit pakjes en zakjes? Check. Als je uiteten gaat wil dat nog wel eens lastig in te schatten zijn. Met de komst van de #NIEUWHOLLANDS kaart bij Kitchen & Bar Vondelpark3 in Amsterdam is dat geen probleem meer.

Hollandse oertijd, mét knipoog

Vondelpark3, het prachtige restaurant in het Vondelpark dat dit jaar haar deuren opende, introduceert deze maand het #NIEUWHOLLANDS eten en drinken. Dat wil zeggen een heerlijke menukaart met gerechten waarover na is gedacht. Hollandse gerechten met de bereidingswijzen van vroeger, vol bewuste ingrediënten van nu. Of juist omgekeerd. Ik gooi er even een paar in zodat je gelijk een idee hebt: een stamppotje van zoete aardappel of quinoa, een spelt salade, groentebrood, een kikkererwtenburger, een couscous van bloemkool of wat dacht je van de speltcake als dessert? De #NIEUWHOLLANDS menukaart geeft duidelijk aan of iets vega en/of glutenvrij is. Fijn! Jullie kennen mij inmiddels: ik vind dit echt te gek! Ik ben dol op uit eten gaan, laat dan ook heus de gezonde teugels wel eens vieren, maar als het gezond, bewust én lekker kan, ben ik meer dan gelukkig!

Vondelpark3 #nieuwhollands
#NIEUWHOLLANDS stampotje van quinoa of zoete aardappel!

Bio, burgers & borrelen

De keuken van Vondelpark3 maakt veel gebruik van biologische en streekproducten. Zo gebruiken ze uitsluitend Rondeeleieren. Deze eitjes komen van een Amsterdamse kippenboerderij waar de kippen met veel zorg voor dierenwelzijn en milieu worden gehouden. Als we lief zijn voor onszelf, waarom dan niet ook voor de dieren?

Heeft manlief trouwens geen zin in ‘al dat gezonde, hippe gedoe’? Er staan genoeg mannelijke gerechten op de kaart ‘zonder poespas’. Nog steeds good food, maar misschien niet zo healthy hip (zijn woorden!) als de gerechten die ik eerder noemde. Ik denk dat je ‘m zo overtuigd hebt met een goede kalfsburger of hutspot.

Vondelpark3 #nieuwhollands
Oerhollandse winterpenen mogen natuurlijk niet ontbreken op de #NIEUWHOLLANDS kaart.

Vondelpark3 is gezien de locatie in het park de perfecte plek om een gezonde #NIEUWHOLLANDS stamppot of goede salade voor of na het sporten te eten. Ideaal toch? Een paar rondjes Vondelpark rennen of een uurtje bootcampen en jezelf erna trakteren op goed eten? Sounds like a plan to me! Een borrel kan natuurlijk ook met één van de Nederlandse wijnen (dat mag best, een wijntje op zijn tijd, 80/20-regel, remember?!). Snackje erbij? Kies dan voor de popcorn! Lekker, maar een veel bewustere keus dan een frituurhap.

#NIEUWHOLLANDS

Neem anders zelf eens een kijkje op de #NIEUWHOLLANDS menukaart. Ik weet zeker dat er iets bij zit waar je heel blij van zult worden! Eet smakelijk vast! Vergeet dan niet een fotootje te maken en die met #NIEUWHOLLANDS op social media te zetten. Uiteraard vind je @Vondelpark3 ook op Instagram. 🙂 Vondelpark3 #NIEUWHOLLANDS

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties