Hotspots New York // Must eat in the Big City

Food, Travel  /   - 

Foodies opgelet! Een paar weken geleden ben ik met mijn broertje naar New York geweest. Zo gaaf! Wat een indrukwekkende stad. Alles gedaan en gezien wat we wilde doen. Geloof mij, zet een trip New York op je bucketlist. Met je lover, broer, zus, vader, moeder of alleen. Genoeg te doen en te zien. Er zijn 10000 tips te vinden als je naar New York gaat, maar toch kon ik het niet laten om twee blogjes te schrijven. Ik zet voor jullie mijn ultieme tips op een rijtje! En bij deze de deel 1: food hotspots New York.

Hoewel mijn broertje en ik niet dezelfde (intense) liefde voor eten delen (ik heb mij wel eens afgevraagd of wij wel echt broer en zus zijn) hebben we genoeg leuke hotspots bezocht. Ik heb niet alle food hotspots bezocht die ik anders af zou gaan, maar nu heb ik nog genoeg op mijn wishlist voor een volgende keer.

Ontbijt/brunch/lunch

Wij hadden een hotel zonder ontbijt of diner, dus alle maaltijden buiten de deur. New York is en blijft gewoon een kneiter dure stad, helaas, dus ons budget liet het niet helemaal toe om elke dag fancy te ontbijten, brunchen, lunchen, dineren. Mijn tip is dan ook: wissel het af. De ene dag bezochten wij een leuk ontbijttentje, de andere dag scoorde we een juice met een croissantje en yoghurtje on the go op een hoekje.

Buvette

Je vindt Buvette in Meatpacking District (waar overigens mega veel leuke foodhotspots te vinden zijn!). Het heeft een beetje het gevoel van een bruine kroeg. Om tussen de tafeltjes door te willen passen moet je niet te veel bestellen, anders kom je er niet meer uit. En dat is een opgave want er staan bizar lekkere dingen op de kaart. Ik bestelde gepocheerde eieren met avocado en zalm. Kreeg het geserveerd op grof donkerbruin brood met zure créme fraiche. Dronk een goede cappuccino. Ik had een top dag. Mijn broertje bestelde de wafel, en beweerde aan het eind van de week zowaar dat dat het lekkerste ontbijt was. Nou, dat zegt wat. Doen dus.

hotspots new york, la buvette

BoCaphe

Oke, toegegeven, dit was niet het eerste plan. De hotspots die we wilde bezoeken was Jack’s Wife Freda. Even vergeten dat op zaterdag heel New York uitrukt om te brunchen. Er stond een wachtrij van een half uur en hoewel ik het de moeite wel waard vond, verklaarde mijn broertje mij voor gek. Zie hier het verschil tussen een foodie en non-foodie ;). We besloten 1 tentje verderop wat te ontbijten, want we hadden vol dagprogramma en trek gekregen. En zo kwamen we terecht bij BoCaphe. Ga voor de Vegan Choco pancakes. Mega lekker. Je kunt hier terecht voor all day brunch en diner.

(Maar sla vooral Jack’s Wife Freda niet over. Ga doordeweeks, niet op zaterdag of zondag. Staat dus op mijn wishlist voor volgende keer.) 

hotspots new york, bocaphe

Five Leaves

Five Leaves vindt je in Brooklyn. Helemaal leuk. Onwijs lekkere avocado toast met 2 eggs any style on the side. Combineer het met een dagje Brooklyn. De ricotta pancakes zagen er overigens ook echt verrukkelijk uit. Keuzestress!

hotspots new york, five leaves

Diner

New York bruist van de hippe diner hotspots. Plottwist: elke avond om 8 uur gesloopt op bed. Vaak hebben we snel eventjes wat gehaald om daarna als een blok in slaap te vallen van alle indrukken. Voordeel: vroeg op en dus vaak voor 8 uur ’s ochtends alweer op pad.

Chelsea Market en City Kitchen

Chelsea Market is vergelijkbaar met de Foodhallen in Amsterdam. Allerlei lekkere foodtentjes en winkeltjes onder één dak, voor iedereen wat te vinden. Mijn broertje haalde Jamaicaanse kip, ik ging voor raw, vegan sushi en spring rolls. Sowieso leuk om een bezoekje aan te brengen. Een andere leuke foodhall is City Kitchen, om de hoek bij Times Square. Lekker mensen kijken en je kunt er terecht van ontbijt tot diner.

ShakeShack

Oke, iets minder ILH proof. Maar het gaat om de balans. En hallo, het is en blijft Amerika. ShakeShack staat bekend om zijn burgers en zigzag frietjes. En hoewel ik normaal geen fan ben, moet ik eerlijk bekennen dat het wel lekker was. Knetter druk, dat wel. Verwacht geen culinair hoogstandje, maar gewoon een goeie, vette burger en knapperige friet.

shakeshack, hotspot new york

Joe’s Pizza

Ook ietsje minder healthy, maar voor het échte New York gevoel mag Joe’s Pizza niet ontbreken tussen hotspots new york. Een pizza slice bij Joe’s Pizza. Net als alle grote sterren. Gewoon doen, je bent 1 keer in New York. Je loopt het er wel weer af.  En het wordt niet voor niets ‘The absolutely best slice of pizza’ genoemd.

Snacks

Dan heb ik het niet alleen over de hotdog kraampjes die je op iedere hoek van de straat vindt. Hoewel het er wel een beetje bij hoort om zo’n plastic hotdog te halen. Ik bedoel: ben je wel echt in New York geweest als je dat niet hebt gedaan? 😉

Milk Bar

Kijk eerst even de aflevering van Chef’s Table – Cristina Posi en breng daarna een bezoekje bij Milk Bar. Bestel de kerel soft serve en de crack die, maakt geen reet uit dat je daarna misselijk bent. Het is het waard. Neem de birthday truffles mee voor later. Ik word weer helemaal enthousiast. Een van mijn favo hotspots in New york!

milk bar

Dough

Donuts zo groot als je hoofd. Neem van mij aan: je kunt het beste eentje delen. Normaal ben ik geen fan van donuts, maar deze vond ik het proberen waard. En het was echt de moeite waard. Ik ging voor de café au lait en die smaakte naar speculoos.

 dough

Magnolia Bakery

Living the Sex in The City Life. Een cupcake bij Magnolia Bakery kon natuurlijk niet ontbreken. Red Velvet cupcake met een yellow cab op de achtergrond. Kan niet missen.

 magnolia bakery

Joe en the Juice

Voor de nodige vitamientjes. Af en toe wat groente en fruit is geen overbodige luxe in een stad als New York. Je vindt deze ongeveer op elke hoek van de straat, en anders wel een andere juice bar.

Volgende keer zet ik mijn tips op een rijtje voor to do’s in New York. Ben jij wel eens in New York geweest? Let me know! 

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *