Healthy fastfood || nieuwe fastfoodketen Leon

Food, Good Food Spot  /   - 

Healthy fastfood, het lijken twee woorden die niet samengaan. Misschien was dat voorheen ook zo. Maar daar is nu verandering in gekomen! Want *tromgeroffel * healthy fastfoodketen Leon heeft op Schiphol haar eerste filiaal geopend! Ik mocht van deze primeur getuige zijn tijdens de officiële opening, waar ik alle gezonde fastfoodhapjes even voor jullie heb voorgeproefd (moet ook gebeuren).

Healthy fastfood van Leon

De natural foods van Leon komen dus oorspronkelijk uit Engeland. Daar bestaan ze inmiddels al een tijd, en zijn ze in de loop der jaren verspreid door heel Engeland! In Engeland is het gewoner om buiten de deur te ontbijten, vandaar dat er bij de Nederlandse Leon ook een focus ligt op ontbijtgerechten (love it). Verder kan je er ook terecht voor een snelle salade of gezonde wrap. Een topper is bijvoorbeeld de superfood salade: een salade met broccoli, erwten, avocado en quinoa. In Engeland is deze salade al sinds het begin de bestverkochte, en hij is ook erg lekker.

Healthy fastfood

Gezond eten voor onderweg

Omdat de focus van Leon ligt op fastfood is er vanaf het begin ook gekeken naar recepten die makkelijk mee te nemen zijn. Heel lekker zo’n salade, maar het is natuurlijk minder gezellig als alles na een kwartiertje in je tas een warm prutje is geworden. De gerechten zijn dan ook per definitie portable. Daarnaast moet het eten vooral lekker zijn. Fastfood dat niet lekker is, is geen fastfood.

Healthy fastfood

Put it to the test!

Naast de superfood salade heb ik ook de Moroccan Meatballs mogen proeven en de Thai Green Chicken Curry. Ook de brownie is echt heel lekker (ik ben een chocoladefan, dus wat wil je). Ze verkopen ook kleine reepjes chocolade als snack. De tasty versie met amandel & orange heeft 60% cacao, maar wat vooral handig is dat ze maar 25 gram zijn. Aangezien chocola nogal calorierijk is, is dat een perfecte tussendoortjes-hoeveelheid. Ook handig – mocht je een teller zijn – op hun website staat het aantal kcal van alle gerechten.

Healthy fastfood
Wil je snacken bij Leon? Dat kan vanaf nu op Schipholplaza (binnenkort ook achter de douane). Is dat niet in de buurt, maar wil je toch Leonesque eten? Check dan even hun site. Op de blog kun je verschillende receptjes vinden.

Xx

Tessa

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *