De Grote Plantaardige Melk Test!

Food  /   - 

Begin deze maand trapten we de nieuwe rubriek ‘in de test’ af met vegan chocolade. En we hebben weer een nieuwe test voor jullie klaar staan. Uiteraard vegan, want het is nog net vegan maand!
Deze keer plantaardige melk in de test! Plantaardige melk is onwijs populair onder mensen die lactosevrije producten nodig hebben vanuit een intolerantie. Maar tegenwoordig maken veel meer mensen bewust de keuze over te stappen naar plantaardige melk,  vaak een vegan overweging! En daar zijn we blij mee! Nu zijn er wel zoveel verschillende plantaardige melksoorten, wat er voor zorgt dat een keuze maken lastig… Maar gelukkig kunnen wij dat makkelijker maken! Na het lezen van deze test kun jij de volgende keer voor het plantaardige melk schap veel sneller je pak melk kiezen. Wij kozen voor 5 drinks voor de plantaardige melk test.

De plantaardige melk test

1. Coconut & rice Dream

Deze 100% , natuurlijke en zuivelvrije drank is gemaakt van kokosnootcrème en Italiaanse rijst. Deze combinatie zorgt voor een natuurlijke smaak. Coconut Dream heeft een laag vetgehalte en bevat ook geen toegevoegde suikers. Naast de natuurlijke suikers die er uiteraard wel in zitten is de melk verrijkt met calcium en vitamines D2 & B12. plantaardige melk

2. Almond Dream

De volgende plantaardige melk is gemaakt van amandelen. Almond Dream heeft een laag vetgehalte en  bevat geen kunstmatige smaakstoffen. De beste amandelen worden gebruikt, zodat elk pak vol met smaak en voedingsmiddelen zit. Amandelen zijn van nature rijk aan vitamines A en E. Vitamine E is erg gezond aangezien het een antioxidant is.

3. Sojamelk Alpro ongezoet

Sojamelk wordt gemaakt van sojabonen. In Azië is het een erg gebruikelijke drank, die ook als maaltijd(vervanger) gebruikt wordt. De melk bevat onverzadigd vet en bijna geen koolhydraten. Deze melk van Alpro bevat de pure smaak van soja, zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen.

4. Oatly Havermelk

Deze drank is gemaakt van 100% biologische Zweedse haver die wordt verbouwd in schone grond en sterk wordt door zon en regen. De haver staat bekend staat om z’n vezels en allerhande nuttige voedingsstoffen.

   5. Cashewmelk Alpro

Cashewnoten worden gemengd met water, en hierdoor krijg je een romige vloeistof. De cashewmelk van Alpro heeft de romige en nootachtige smaak van cashews. Het is laag in suikers én heeft een laag vetgehalte. Ook is het een bron van calcium en vitaminen B2, B12, D en E.

plantaardige melk test

Prijs per 1 liter

Melk                     PrijsInhoud pak
Amandel€ 2,051 Liter
Soya€ 1,511 Liter
Coconut€ 2,391 Liter
Cashew€ 2,191 Liter
Haver€ 1,991 Liter

 

De Grote Plantaardige Melk Test

Nu alle informatie verzameld is, is het tijd voor het leukste gedeelte: De test!
Wij drinken de melk apart, maar gebruiken het ook voor ons bakje havermout! Zo testen wij het op twee manieren.
Het team is weer bij elkaar gekomen om de verschillende soorten melken te beoordelen.  De melksoorten kregen wederom een cijfer van 1 (voor de beste) tot 5 (voor de minst favoriet).

De ’winnaar’ van deze test is geworden……

1. Almond dream

De favoriet! Hij werd onder ander beschreven als zoet, smaakvol, romig en het bezitten van een lekkere lichte amandel smaak.

2. Coconut Dream

Met 1 punt verschil komt Coconut Dream op de tweede plek terecht. Een zoete smaak waarvan de kokos precies goed doorkomt.

3. Oatly

De derde plaats valt nog in de prijzen, right? Deze werd over het algemeen beschreven als zacht, maar niet echt een uitgesproken smaak. Beetje saai eigenlijk.

4. Cashew

De cashew heeft zijn vierde plek te danken aan het feit dat ondanks hij ook een zachte smaak heeft, verder ook een beetje vlak van smaak is en een gekke nasmaak heeft, aldus het test team.

5. Alpro Soya ongezoet

Deze soya van Alpro kwam unaniem op de laatste plek. Misschien kreeg het de beschrijving ‘Bah’ omdat ’ie ongezoet is? Hij was erg droog in ieder geval, aldus het team.

Welke plantaardige melk is jouw ultieme favoriet? En doe jij die ook graag door je havermout? Laat het weten in de comments!

Liefs

Sterre & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Hai Sterre en Daisy, wat ik graag zou willen weten is welke vegan melk is het minst zoet. Dit kan ik niet vinden op jullie site. groetjes Judith

  2. Ik mis Provamel amandelmelk ongezoet. De andere versies van amandelmelk zijn door bijna geen amandelmelk erin zo waterig, of met vele toevoegingen, dat ik er niets mee kan maken.

  3. Ligt eraan waar ik trek in heb. Chai thee met ongezoete soya melk erg lekker. Golden milk met amandelmelk van provamel ongezoet…love it.

  4. Wel jammer dat die Almond Dream veel toevoegingen heeft.. waaronder dextrose (verklaart ook meteen waarom ie zo lekker zoet is 😉 ) Ik vind de amandelmelk ongezoet van Provamel erg goed van kwaliteit. Zonder toevoegingen, suikervrij en toch gewoon erg lekker in je havermoutpapje. Of pannenkoeken, etc 😉