Zoete aardappel salade met geitenkaas #LESSISMORE

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Een eerste receptje voor de #LESSISMORE maand!

Toen ik laast uit eten was probeerde ik een zoete aardappel taartje met geitenkaas. Wat zijn die twee een goede combi! Dat moest ik zelf natuurlijk ook even proberen. En al is deze versie niet zo fancy als die ik heb geproefd, hij is toch heel geslaagd. Deze zoete aardappel salade voldoet prima als volledige avondmaaltijd. Of als een mooi kleurrijk voorgerecht als je de porties wat kleiner houdt. En super makkelijk te maken! Je kunt de amandelen ook vervangen door pijnboompitjes als je die in huis hebt, ook erg lekker!

zoete aardappel salade Ingrediënten zoete aardappel salade met geitenkaas

Voor 2 personen

Voor de salade:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • Olijfolie
  • peper en zout
  • 75 gr rucola
  • 100 gr geitenkaas
  • 75 gr amandelen, in stukjes gehakt

Voor de dressing:

  • Bosje peterselie
  • Olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • Honing

Tip: Als je niet zo van peterselie houdt kun je ook voor basilicum kiezen.

Bereiding zoete aardappel salade met geitenkaas

  1. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden, meng in een ovenschaal de stukjes zoete aardappel met wat olijfolie, peper zout en rooster ze in 15-20 minuten goudbruin.
  3. Maak ondertussen de dressing door de peterselie, het limoensap en een flinke scheut olijfolie met een staafmixer tot een papje te mixen. Giet er beetje voor beetje net zo veel olijfolie bij tot je de consistentie van een dressing hebt. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Als de zoete aardappel klaar is haal je deze uit de oven en verdeel je het over de rucola. Strooi de geitenkaas en amandelen er over en besprenkel met wat honing en de dressing.

zoete aardappel salade Enyoy!

xxx

Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. 500 Gr zoete aardappel? Is dat niet een beetje veel? 100koolhydrateb van alleen nog maar de aardappel (480cal) en dan komt de rest er nog bij. Ziet er wel hel lekker uit trouwens. Ga ik zeker maken maar dan met minder hoeveelheden.

  2. Vanavond gegeten als diner en ik ga hem zeker nog een keertje maken! Ik heb de honing weggelaten (ben nu bezig met persoonlijke 30 days sugar free challenge) en advocado en geroosterde cherry tomaatjes aan toegevoegd.