Vega poke bowl met mango, ei en edamame

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Het ideale warme zomeravond comfort food: de poke bowl. Ik ben er dol op! In Bali eet ik ze vaak met tonijn, zoals het poke recept van origine hoort. Maar thuis eten wij 100% vega en nu ik zwanger ben mag ik geen rauwe tonijn. Twee goede redenen om een vega versie van de poke bowl te maken. Als eiwitbron heb ik nu een omeletje gebakken, deze af laten koelen en in reepjes gesneden. De combinatie van mango en avocado is ook super. Dus je begrijpt, dit recept is een absolute winner! Yummm! Ik deel graag het hele recept met je. Komt ie!

>>Deze sushi bowl is ook goddelijk lekker!>

Ingrediënten vega poke bowl

Voor 2 personen

  • 150 gram ongekookte bulgur
  • 1 klein blikje edamame boontjes
  • 2 eieren
  • halve komkommer
  • 2 plukken geraspte wortel
  • half nori vel
  • halve mango
  • 1 avocado
  • sojasaus
  • olijfolie

Bereiding vega poke bowl

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het goed afkoelen. Verdeel de bulgur over 2 kommen.
  2. Kluts 2 eieren in een kom, eventueel met een scheutje melk. Verhit in een koekenpan een beetje olie en bak een omelet. Laat ook goed afkoelen en snijd in reepjes.
  3. Snijd de komkommer in kleine blokjes, doe dit ook met de avocado en de mango.
  4. Scheur het nori vel in kleine stukjes.
  5. Verdeel nu alle ingrediënten over de 2 poke bowl kommen.
  6. Als dressing gebruik ik soja saus (let op, niet te veel, het kan snel tezout worden) en wat avocado- of olijfolie.

Tip: houd je van spicy? Dan zijn chili flakes er ook heerlijk bij!

vega poke bowl Enjoy!

Maak of eet jij wel eens poke bowls? Wat is je favoriet? Laat het mij weten in de comments hieronder!

>>Lees hier alles over de hype: food bowls>>

liefs

Daisy

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie