Sla wraps met kurkuma kip en kiemen

Diner, Lunch, Recepten, Snack  /   - 

Een receptje uit het ILH archief. Deze heerlijke sla wraps met kurkuma (vega)kip en kiemen zijn lekker licht. Ideaal als lunch! Niks mis mee na weken vol wijntjes, terrasjes en uit eten. De smaak van kurkuma aan de kip vind ik ook een winner (je kunt het ook proberen met vega kip!) En natuurlijk nog gezond ook. Net als de groen-paarse radijs kiemen die een healthy toevoeging aan dit recept zijn; rijk aan Vitamine C, B6 en E. Je kunt natuurlijk ook voor een andere kiemsoort kiezen.Je koopt kiemen tegenwoordig bij vrijwel elke supermarkt. Ik vind vooral de trio verpakkingen heel handig, zodat je drie soorten kiemen hebt en zo lekker kunt variëren.

>>Meer heerlijke recepten met kiemen vind je hier!>>

Ingrediënten sla wraps met kurkuma kip en kiemen

Voor 4 sla wraps

Voor de sla wraps

  • 4 grote slabladeren van bijvoorbeeld Ijsbergsla of botersla
  • 150 gram (vega)kip (in blokjes)
  • 50 gram wortelrasp (of rasp zelf 1 wortel)
  • 1 avocado
  • 4 plukjes kiemen

Kruiden voor de kip

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • een half theelepeltje kurkuma kruiden
  • een half theelepeltje Indiase curry-kruiden
  • zout en peper

Sla wrap met kurkuma kip en kiemen

Bereiding sla wraps met kurkuma kip en kiemen

  1. Marineer de blokjes kip met een eetlepel zonnebloemolie, kurkuma kruiden, Indiase curry kruiden en een snufje peper en zout.
  2. Zet een koekenpan op het vuur. Bak de stukjes kip gaar op matig hoog vuur. Laat de kip een klein beetje afkoelen.
  3. Snij de avocado open en verwijder de pit en de schil. Snij de avocado in dunne plakjes.
  4. Haal 4 bladeren van de krop sla af. Was deze bladeren even onder de kraan, maak droog met een stukje keukenrol en leg klaar om te gebruiken.
  5. Vul elk slablad met wortelrasp, avocado, kip en een pluk kiemen.
  6. Rol de sla bladeren op en zet eventueel vast met een satéprikker.

Geniet van de sla wraps!

Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.

Liefs,

Daisy & Suzie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties