Wat. Een. Feestje. Is dit ontbijtje! En het is ideaal voor wie ’s ochtends haast heeft; je maakt het namelijk al de avond ervoor. Gedurende een nachtje kunnen alle ingrediënten en smaken lekker intrekken en mengen terwijl het in de koelkast staat. De volgende ochtend snij je er alleen nog wat sinaasappelpartjes bij, wat pitjes en kaneel erover en kláár is je orange overnight oats!
Ingrediënten overnight oats
- 40 gram havermout (of meer als je een grote(re) eter bent)
- 1 el chia zaad
- 1 rijpe banaan
- 150 ml (verse) jus d’orange
- 1 sinaasappel (hand)
- 1 el pompoenpitten (of andere nootjes/pitjes)
- kaneel
- optioneel: 1 tl vanille poeder
Bereiding overnight oats
De avond ervoor:
- Meng de banaan en de jus d’orange in een blender of keukenmachine goed door elkaar. Als je vanille poeder in huis hebt, meng dat er nu ook door heen. Als je geen blender of keukenmachine hebt, kun je de banaan ook goed prakken en de jus d’orange er goed doorheen roeren tot een glad geheel.
- Neem een potje (dat je kunt afsluiten) en vul met de havermout en het chia zaad. Giet het banaan jus d’orange mengsel erbij en roer goed door.
- Dekseltje erop (of dek af met folie) en – hup – de koelkast in.
De volgende ochtend:
- Neem het potje uit de koelkast en roer nog eens goed door.
- Garneer met stukjes sinaasappel, de pompoenpitjes of nootjes en een snuf kaneel.
Maak jij wel eens overnight oats? En zo ja, in welke variatie? Of wat is het recept? Leuk als je het wilt delen in de comments hieronder! x Daisy
Ik heb deze vanochtend geprobeerd en ik vind em heerlijk! ga ik zeker vaker maken!
Het staat nu in de koelkast voor morgenochtend! Ik ben benieuwd :).
Leuk! Laat me weten wat je ervan vindt!
Het was heerlijk! Deze ga ik zeker vaker maken!! Bedankt voor dit lekkere recept 🙂
Ook hier staat het nu in de koelkast, ben benieuwd morgen ochtend.
Samen met mijn man gaan we het uitproberen, maak al een paar ochtenden de mug cake waar ik fan van ben dus we gaan het zien morgen.
Het staat in de week voor morgenochtend.
Uit macht der gewoonte heb ik het in een pannetje gedaan… :-))) Ik eet in de winter mijn havermout namelijk eigenlijk altijd warm.
En, wat vond je ervan!?
Lekker hoor!
Ik doe zelf ongeveer 200 ml kwark/yoghurt, 50 ml water, 50 gram havermout, appel in kleine stukjes, beetje rozijntjes/cranberries en een snuf kaneel in een bakje.
Goed roeren, in de koelkast en de volgende ochtend heb je een appeltaart-ontbijtje!
Yummy! Dat klinkt inderdaad heerlijk! Thanks for sharing
Ik heb het recept laatst uitgeprobeerd (met appel/bessen-sap ipv jus, want dat had ik niet in huis). Alleen blijft het bij mij heel vloeibaar? Doe ik iets niet goed of ligt het aan de havermout die ik gebruik?
Het ziet er echt zo lekker uit, maar durf het niet te kopen en te maken. Ik lust namelijk helemaal geen pap en ik vraag me dus al een tijdje af of de smaak van overnight oats vergelijkbaar is met pap? Iemand enig idee? Misschien nog een tip voor mensen die graag verse kwaliteit producten gebruiken, ik zoek via http://www.ambachtelijkegids.nl altijd de dichtstbijzijnde slager enz op en omdat ik op kamers woon en wel eens wissel is dat wel makkelijk..
Hi Tamara,
Deze manier van havermout bereiden vind ik echt helemaal niet op pap lijken. Misschien moet je het gewoon eens proberen… het is echt heel anders dan ‘pap’ namelijk!
groetjes, daisy
Hoi Tamara,
Toevallig heb ik het vanmorgen geprobeerd en ik ben normaal ook helemaal geen fan van pap en havermout, maar dit was erg lekker! Het smaakte vooral naar sinaasappel en banaan. Ik heb er Amandelen en hazelnoten in gedaan ipv pompoenpitten maar dat zal weinig uitmaken. Ik zou het gewoon is proberen.
Krijg je Door dit ontbijt niet heel veel suikers binnen?! Rest van de dag geen fruit meer eten bij dit ontbijt?!
Hmm… ja je hebt gelijk veel fruit en de natuurlijke suikers uit fruit die je binnenkrijgt. Maar verwar dit natuurlijk niet met toegevoegde geraffineerde suikers. Ik ben van mening dat je beter nog een of meerdere stukken fruit gedurende de dag kan pakken, dan een reep chocolade. Maar uiteindelijk gaat het weer om balans, dus wissel fruit inderdaad of met een eiwitrijk tussendoortje of met groentes.
havermout met kiwi en gojibessen
Havermout 3 eetlepels met 3 eetlepels water mixen /1 eetlepel kaneel erdoor en 1/2 staafje vanille. Goji bessen erbij en afdekken. Nacht in koelkast. Volgende ochtend vanille eruit. 2 kiwi’s mixen en door prut roeren. Als laatste wat ongezouten cashewnoten erdoor. Heerlijk!
Thanks! klinkt goed 🙂
Heb hem net op als ontbijtje…..heerlijk! Ik heb alleen boekweitvlokken gebruikt ipv havermout. Heb het vermoeden dat boekweitvlokken anders worden van textuur na ze te weken dan als ik havermout week. Weet jij hoe dit komt?
Hi Annette,
Geen idee. Het is natuurlijk gewoon een ander soort graan. Dus alles wordt net wat anders qua structuur.
Vind je het wel lekker? Of liever havermout?
gr. Daisy
Vond het wel lekker, maar denk te veel water voor het weken waardoor de structuur minder was geworden.
Volgende keer met havermout proberen. Echter was mijn glutenvrije havermout op. Dus helaas. Heb jij toevallig nog enkele tips met boekweit (heel of vlokken) voor het ontbijt?
Klinkt overheerlijk, heb hem net klaar gezet voor morgen. Ben erg benieuwd
Hi Daisy, ik lees jouw tips & tricks dagelijks met veel plezier! Ik eet iedere dag havermout (doordeweeks met gekookt water en weekend met Amandelmelk). Wissel af met noten, bessen etc. Ik sport bijna iedere dag en ik merk dat toch steeds trek heb, ook al eet ik best veel. Al is het gezond, wil niet teveel eten. Heb jij hier nog tips voor? Dankjewel vast! Groetjes, Amy
Hi Amy,
Leuk dat je veel aan mijn site hebt!
Eet je wel voldoende eiwitten? Bijv. uit eieren, kip, vlees, vis, kikkererwten, linzen, etc? Dit zorgt doorgaans voor een verzadigd gevoel.
gr. Daisy
Hallo Daisy,
Waar kan ik vanille poeder kopen?
Want ik kom alleen maar op suiker uit… :/ En dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Hoi Marijse,
Ik gebruik deze! https://www.superfoodcentre.nl/product/vanille-poeder-100-gram/
Echter kun je dit recept ook goed zonder maken hoor. Daarom heb ik het als optie erbij gezet.
groetjes!
Merg uit een (half) vanillestokje kan ook. Ik laat het stokje er ook een nacht inzitten.
Wow die ga ik maken vanavond met bloedsinaasappel! Idd perfect voor het sporten morgen. Thanks Daisy!
Ik had hem al gezien op je instagram, maar nog geen recept, dus gisteravond zelf wat geprobeerd 😉 Ik heb 1 sinaasappel in partjes gesneden, de vrijgekomen sap toegevoegd plus de sap van 1 mandarijn. Daar heb ik nog 1/4 cup havermelk aan toegevoegd. Havermout, chiazaad en kaneel erbij. Drupje honing, wat goji en moerbeibessen, en restje blauwe bessen dat ik had liggen. Wat heb ik gesmuld vanmorgen!!
haha wat goed! Lekker crea bea 🙂
Dit ontbijtje klinkt super fris! De combinatie banaan en sinaasappel is natuurlijk ontzettend lekker 🙂
Een hele tijd geleden at ik vaak havermout, alleen op een gegeven moment was ik er klaar mee (weinig variatie en dan slaat de verveling toe). Alleen dit recept is wel weer een leuke vernieuwing! Het fijne aan een havermout ontbijtje vind ik dat je pas laat in de middag weer trek krijgt 🙂 Dus een heel lang verzadigd gevoel, althans bij mij!
Trouwens even een vraagje: als jij havermout eet als ontbijt en je wil daarna gaan trainen, hoeveel tijd zit er dan tussen je ontbijt en je workout?
Trouwens deze is ook erg lekker: ontbijt met quinoavlokken!
http://www.lovebeinginshape.nl/quinoavlokken-met-stukjes-appel-en-peer/
Liefs, Anna
Hi Anna!
Een uurtje tussen mijn ontbijt en mijn workout is genoeg. In het geval van havermout in elk geval.
Thnx voor je leuke reactie!
xx Daisy
Geen dank! 🙂 Ja ik ook meestal een uurtje tussen mijn ontbijt en training. Volgens mij is het wel afhankelijk van je stofwisseling.
Geniet van je weekend! X
Mooie foto’s maar vind havermout echt-niet-te-eten persoonlijk!
Het ligt eraan hoe je havermout combineert (wat smaak betreft):) Elk havermoutje smaakt anders, ik denk dat deze echt heel lekker is vanwege de sinaasappelsap. Lekker fris en natuurlijk vol vitamines 🙂
haha dat hoor ik vaker! Maar écht probeer het eens in deze variant. Zo anders dan havermout pap en de banaan maakt het lekker zoet 🙂
Hmm toch maar eens proberen dan 🙂