Social media, geloof jij alles wat je ziet?

Beauty, Health, Sport  /   - 

We zien ze genoeg: foto’s van ‘normale’ mensen met perfecte lange benen, een jaloersmakende strakke buik en stralende blauwe ogen. Sommige foto’s op Instagram en Facebook lijken te mooi om waar te zijn en dat zijn sommige ook. Met apps die je wimpers verlengen, je oneffenheden in je gezicht wegwerken en je lippen voller maken is dat ook niet zo moeilijk. Of programma’s waarmee je met 1 druk op de knop de putjes in je billen en benen wegwerkt.

Het lijkt wel alsof iedereen er vandaag de dag als een topmodel uit kan zien op een foto. Juist omdat het zo makkelijk gaat, is het voor velen heel verleidelijk zo’n app toe te passen. Maar dit soort foto’s geven natuurlijk een heel vertekend beeld. Vooral op social media wordt er een perfecte wereld gecreëerd. Ik herhaal: gecreëerd. Niet alles wat er gepost wordt is nep of bewerkt, maar wel zie je steeds vaker foto’s die geen reëel beeld van de werkelijkheid weergeven.

Dit komt niet alleen door de wonderlijke apps die tegenwoordig te downloaden zijn, maar ook door de grote, bekende bloggers/vloggers, die een leventje leiden wat eigenlijk absurd is. Maar omdat (voornamelijk) op Instagram dit soort niet-realistische plaatjes met regelmaat voorbij komen, worden die, vooral onder jonge mensen, wel als realistisch beschouwd. Zij willen er ook zo uit zien. Zij willen ook een perfect lichaam. Zij willen ook iedere dag van het jaar betaald op vakantie.

Of het nu gaat om wiens leven ongelooflijk veel leuker lijkt door Instagram of bedrijven die ons bombarderen met superfoods of schoonheidstips; er valt niet aan te ontsnappen en voor een groot deel van de samenleving werkt het verslavend, dat ideaalbeeld. Maar wij  vinden het niet oké dat we zo voor de gek worden gehouden. Waarom moeten we streven naar perfectionisme?  Met deze blog willen we aandacht besteden aan het feit dat het gebeurd. Dat er door social media en grote bedrijven een wereld wordt gecreëerd die alles behalve realistisch is. Om maar even wat voorbeelden te geven:

Instagram Foto: Frankwatching.com

Kim Kardashian

Foto: Idealbite.com

Instagram Foto: Frankwatching.com

Instagram Foto: Frankwatchin.com

Angelina Jolie Foto: Idealbite.com

Bij I Love Health doen we het enkel met af een vrolijk filtertje over de foto’s. Dat moet kunnen vinden wij. Voor de rest, lekker puur natuur. Geen photoshop, geen Facetune, geen nepwimers. Gewoon wij!

Liefs Mirte

Hoofdfoto: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *