10 x Ontbijten op z’n IJslands! Want dat is lekker & gezond!

Food  /   - 

Begin dit jaar bracht ik een bezoekje aan IJsland. Niet alleen leuk om het prachtige land te zien, maar ook om een van mijn favoriete ontbijtjes in het land van oorsprong te proeven; skyr! Ik vind het belangrijk om met mijn ontbijt al veel eiwitten binnen te krijgen, daarom ontbijt ik graag met een bakje skyr met fruit en wat ontbijtgranen.

Skyr? Ken je dit nog niet? Hoe kan je dit nu gemist hebben! Het is een IJslandse zuivelvariant op yoghurt en kwark. Het is lekker dik en romig, bevat geen vet, maar juist wel meer eiwitten  dan kwark en yoghurt! Een topper van een ontbijtproduct dus! Want wie veel beweegt, wil graag wat extra eiwitten tot zich nemen voor spierherstel en –opbouw. Zoals ik!

Ik kan een hele berg redenen bedenken om op z’n IJslands te ontbijten met skyr, maar ik zal de tien belangrijkste redenen voor je op een rij zetten. Wedden dat ik je daarna overtuigd heb?!

 1. Skyr bevat 0% vet.
 2. Het zit boordevol eiwitten (maar liefst 11 gram eiwit per 100 gram skyr. Dat is 2,5 keer meer dan gewone yoghurt en zo’n 1,5 keer meer dan kwark).
 3. Het is romig zonder schuldgevoel. Ik ben gek op die dikke romige structuur!
 4. Skyr biedt veel variatiemogelijkheden. Meng het met je favoriete fruit, met ontbijtgranen, superfoods, noten, pitten, zaden… of een schepje bij je mug cake of bananenbrood. Alles even lekker!
 5. Het vult goed. De grote hoeveelheid eiwitten zorgt voor een verzadigend effect.
 6. Skyr is een gezond ontbijt.
 7. Het is ideaal voor sportieve mensen.
 8. Maar natuurlijk ook geschikt voor de niet-zo-sportieveling, die skyr gewoon mega lekker vindt!
 9. Je kan volop variëren met skyr, want er zijn vijf smaken en twee sizes.
 10. Skyr is 100% natuurlijk. Dus geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Mijn favoriete skyr ontbijt!

Ik kan wel een heel ingewikkeld recept bedenken, maar daar geloof ik niet zo in. Als iets goed is, is iets goed en heeft het niet veel nodig. Dus mix je skyr met je favo fruit en je bent al zo goed als klaar! arla skyr, ontbijt, aardbei

Ingrediënten

 • Een handje aardbeien
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 150 gram skyr – smaak naar keuze
 • 2 eetlepels homemade granola

Binnen 1 minuut is dit ontbijt klaar. Dus ook voor alle mensen met haast ’s ochtends, is dit ideaal.

Fitgirl Thora…

De IJslandse fitgirl Thora ontbijt ook het liefst met skyr… kijk maar!

Het hele skyr assortiment

arla skyr
De smaak Honing is blijkbaar zo populair, dat ik ‘m nergens meer kon vinden… Vandaar dat ‘ie niet op de foto staat! Ik heb deze smaak eerder ook al eens geproefd, en ik begrijp die populariteit wel hoor. Mega lekker!

Op dit moment bestaat het assortiment nog uit een 450 grams beker, verkrijgbaar in 4 verschillende smaken: naturel, bosfruit, honing, framboos cranberry. Er zijn twee smaken 150 grams verpakking verkrijgbaar: bosfruit en aardbei.

Waar koop je Arla skyr?

Albert Heijn, Jumbo supermarkten, Deen supermarkten, Coop. Jan Linders supermarkten, Vomar voordeelmarkt, Spar, Poiesz supermarkten.nl, Boni supermarkt, Plus, Hoogvliet, Boon’s Markt, Dirk, Dekmarkt. Arla skyr. arla skyr arla skyr

X

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

 1. Ik ben ook fan, (doordat ik er ooit iets over las op je site!), maar ben tot nu toe alleen de naturel tegengekomen :(. Ben benieuwd naar de andere smaken!