Pompoensoep || creamy & gezond

Recepten, Soep  /   - 

Na jarenlang zeuren om het fameuze, maar tot voor kort geheime recept van de pompoensoep van mijn zusje, heb ik ‘m dan ein-de-lijk te pakken. En mét goedkeuring om te posten op I Love Health. Mijn dank is dan ook groot zuster! En ik denk die van jou ook als je deze soep gemaakt en geproefd hebt…

Pak pen en papier, fiets naar de suup, haal de ingrediënten voor deze mega lekkere soep, duik de keuken in en verwen jezelf de komende dagen met een kommetje bij de lunch of diner. Of tussendoor. Of bij de lunch, het diner en tussendoor. Moet kunnen 😉

Ingrediënten pompoensoep

voor 4 à 5 kommen

  • 1 grote zoete aardappel
  • 400 gram pompoenstukjes (heel handig, al voorgesneden in een zakje bij o.a. AH en Hema verkrijgbaar)
  • 1 oranje of rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 venkel
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 ui
  • Bouillon blokje tuinkruiden
  • Peper en zout
  • Optioneel: cayenne peper of sambal

Benodigdheden: grote pan en een staafmixer

gezonde pompoensoep

Bereiding pompoensoep

  1. Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg 1 tuinkruiden bouillonblokje toe.
  2. Snijd alle groentes en de aardappel in kleine stukjes.
  3. Fruit in een grote (soep)pan de ui en knoflook (geperst of fijn gesneden) even aan.
  4. Voeg de aardappel, winterpeen en venkel toe en giet ook de bouillon erbij. Wacht nog even met de paprika en pompoen. Breng aan de kook.
  5. Na 10 minuten voeg je ook de paprika en pompoen toe (i.v.m. kortere kooktijd).
  6. Laat zo’n 20 minuten doorkoken op laag vuur tot alles zacht is.
  7. Haal van het vuur. Gebruik een staafmixer om goed te pureren.
  8. Voeg nu naar smaak peper en zout toe.
  9. Als je van pittig houdt, is een beetje cayenne peper of sambal ook lekker erin.
  10. Indien te dik: extra kokend water toevoegen.

Geniet ervan!

Een kom bevat zo’n 150 kcal.

Je kunt mijn zus Debby – de bedenkster van dit recept – volgen via Instagram op haar account I Love 2 Workout, voor lekkere receptjes en sport inspo. gezonde pompoensoep gezonde pompoensoep

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. Wauw, echt heel erg lekker 🙂 !!! Ik heb de pompoen en zoete aardappel met de knoflook teentjes eerst een half uur in de oven geroosterd op 200 graden. En toen de soep klaar was heb ik er nog een half uitgeperst citroentje door geroerd. Misschien een leuk idee voor volgende keer!