Double chocolate chip cookies

Valentijn is geen Valentijn zonder chocola. Echt niet. En dat werkt twee kanten op:

  1. Of je hebt een lover die je een grote doos góddelijke bonbons geeft. Voor minder doe je het dit jaar namelijk niet. Echt niet.
  2. Of je bent lover-loos en koopt voor jezelf een grote reep chocolade en eet die lekker helemaal alleen op. Want dat is dan het voordeel van geen lover hebben: meer voor jou.

Er is trouwens nog een derde optie, namelijk dat jij je lover iets chocolade-achtigs geeft (vanzelfsprekend vanuit de gedachte dat je daar ook van mag snoepen). En dan duik je natuurlijk die keuken in om zelf iets lekkers voor je Valentijn te bakken! How romantic… Bijvoorbeeld deze double chocolate chip cookies! Double want zowel het deeg is met cacao als de stukjes chocolade die je erin vindt. Double zo lekker. Believe me.

De cookies zijn vrij van geraffineerde suikers, maar gezoet met kokosbloesemsuiker. Ook is er geen bloem gebruikt, maar amandelmeel wat glutenvrij is. Verder nog een snuf superfoods erdoor met het rauwe cacao poeder en het vanille poeder en je hebt me daar toch een partijtje verantwoorde double chocolate chip cookies!

Dit recept is dus ook heel geschikt als je geen lover hebt en je jezelf gewoon keihard wilt verwennen. Who needs a lover met deze cookies?! gezonde chocolate chip cookies

Ingrediënten double chocolate chip cookies

voor circa 10 cookies

  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram cacao poeder
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille poeder
  • 50 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 60 gram pure chocolade*

*ik gebruikte een reep van Vivani van 92% cacao. Hoe puurder hoe beter. En let ook op hoe de reep gezoet is. Die van Vivana is met kokosbloesemsuiker gezoet, wat mijn voorkeur heeft. Gekocht bij Ekoplaza.

Bereiding double chocolate chip cookies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom: amandelmeel, cacao poeder, bakpoeder, zout, kokosbloesemsuiker en het vanille poeder.
  3. Breek de reep pure chocolade in kleine brokjes. Niet te groot want dan steken ze uit de koekjes. Voeg ook bij de overige ingrediënten.
  4. Smelt de kokosolie op een zacht vuurtje en voeg bij de droge ingrediënten in de kom. Roer vast een beetje door elkaar.
  5. Voeg nu het ei toe en kneed het tot een deeg. Bij voorkeur met een mixer (met deeghaken), het is namelijk vrij plakkerig.
  6. Als alles goed gemixt is maak je met twee (natte) lepels kleine bolletjes die je voorzichtig plat drukt op de bakplaat. Het klopt dat het deeg behoorlijk plakkerig is.
  7. Maak zo al het beslag op. Houd voldoende ruimte tussen de bolletjes, want het zet uit in de oven.
  8. Zet in de oven op 190 graden voor zo’n 20 minuten.
  9. Haal uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster.

Enjoy!

En een hele fijne, liefdesvolle Valentijn gewenst!

Liefs Daisy gezonde chocolate chip cookies gezonde chocolate chip cookies

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 reacties

      1. Mijn speltmeel was op, dus ik heb gekozen voor havermoutmeel. Ik heb honing gebruikt ipv de kokosbloesemsuiker. De oven stond lager, ik heb ze niet de volle 20 minuten in de oven gehad.
        Dat is toch niet heel erg anders?

        1. hmmm ja… geen idee als ik eerlijk ben! Jammer in elk geval!! Altijd zonde als je je verheugt op iets lekkers en het is niet wat je er van hoopte… misschien toch een x het originele recept proberen?

    1. Ik had precies hetzelfde! Ik heb ook speltmeel gebruikt en ipv kokoksbloesemsuiker gebruikte ik oerzoet. Korter in de oven, verbrand waren ze zeker niet. Ze zagen er prachtig uit, maar niet te eten! Niet zoet, en wel bitter. Zowel cacao als oerzoet heeft een bitter bijsmaakje, maar dit was gewoon echt niet lekker meer. Helaas!

  1. Aaaaaaaaaah, deze lijken mij zo ontzettend lekker! Beetje jammer dat mijn lovah lovah dan weer niet zo van de chocolade is (I know, hoe is het mogelijk?). Maar ach, mag ik ze natuurlijk nog steeds gewoon voor mezelf maken toch 😉

  2. Lekker! Ga ik zeker maken! Maar indien je amandelmeel gebruikt, is het niet zo gezond om te oven op 190 graden te zetten. Amandelmeel oxideert bij temperaturen hoger dan 180 graden. Dus dan wordt die minder gezond..