3 x vervoer naar Val Thorens

Overig, Travel  /   - 

Al 16 jaar kom ik in Val Thorens, wat mij betreft het mooiste skigebied en het allerleukste dorp in de bergen! Na 16 jaar heb ik ook wel alle mogelijke vormen van vervoer naar Val Thorens geprobeerd. Wat op mijn 17e begon met een busreis van 16 uur voor een prikkie, heb ik nu – een paar jaar later, studiefinanciering minder maar een ‘gewoon’ salaris rijker – ook andere manieren geprobeerd. Komen ze!

Vervoer naar Val Thorens

Vliegen naar Val thorens

De laatste keer ben ik gaan vliegen. Ik vloog met KLM van Schiphol naar Geneve. Easy Jet maakt deze vlucht ook. Vanaf Gevene gaat er op donderdag t/m maandag een aantal keer per dag een bus naar Val Thorens. Dit kost voor een retourtje ongeveer 100 euro. In het busje gaan maximaal 10 personen. En je doet er zo’n 3 uur over. Ik vond het ideaal.

Dichterbij ligt het vliegveld Chambery, maar daar gaan doorgaans alleen op zaterdag vluchten van en naar toe.

courchevel vliegveld
Dit is het vliegveld van Courchevel, een gebied in Les Trois Valles. Als je je eigen heli of jet hebt, kun je hier ook op vliegen! HA! Ik moest gewoon met de normale lijnvlucht 😉

Met de trein naar Val Thorens

Geen auto to je beschikking? Ga met de Thalys naar Val Thorens! Op zaterdag gaat er een directe Thalys van Amsterdam en Rotterdam naar Moutiers. Dat is onder aan de berg bij Val Thorens. Daar pak je nog een bus die je in een uur omhoog naar Val Thorens brengt. Wij vonden dit zo fijn! Je bent er echt zo: om 6.30u pakten we de trein in Rotterdam en om 16u stonden we al in ons hotel in Val Tho. Daar kun je niet voor rijden of vliegen! En ook het comfort aan board van de trein is zo lekker. Je kunt een beetje rondlopen, krijgt een maaltijd en drankjes, hebt wifi waardoor we zowel heen als terug gewoon konden werken en de stoelen zijn heel comfortabel. Dit is toch wel echt mijn favoriete manier van reizen naar Val Tho! En ook nog eens het meest milieubewust. Dit kun je boeken via NSinternational.nl thalys, val thorens, wintersport, daisy

>>Mijn blog met 14 must do’s in Val Thorens lees je hier!>>

Met de auto naar Val Thorens

Amsterdam – Val Thorens is ongeveer 1150 km. Twee jaar geleden ging ik met 3 vrienden naar Val Thorens met de auto. En ik kan wel zeggen dat het fijn is om in een grote bak die berg op te rijden, zoals met de Mazda CX5 tijdens onze laatste wintersport! Ideaal aan deze auto: de ruimte! 6 snowboards (de jongens konden niet kiezen), 6 paar bindingen (weer de boys…), 4 paar snowboard schoenen, 4 koffers en nog wat boodschapjes… het paste er allemaal in. Qua rijcomfort scoort de Mazda een dikke 10. Het is dat je je handen aan het stuur moest houden, maar daar was ook alles mee gezegd. Hij blijft zelf binnen de lijntjes en stuurt bij waar nodig, extra ‘alarmbellen’ voor auto’s in je dode hoek, cruise control en hoe sluit automatisch af als je wegloopt. Love it! En kind kan de was doen. Euh, de berg naar Val Tho op rijden!

mazda cx5, val tho

Met welk vervoer naar Val Thorens ga jij het lieft? Of hoe reis jij het liefst naar je wintersport bestemming?

groetjes!

daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie