Interview // ik sprak Doutzen over onzekerheid, paparazzi en #DoutzenStories

Fashion, Sport  /   - 

Vorig jaar december lanceerde onze one and only Doutzen Kroes, haar eerste eigen sportlijn in samenwerking met Hunkemöller. En met succes, want deze maand, een jaar later, brengt ze haar tweede #DoutzenStories collectie uit. Wij waren al mega enthousiast over haar eerste lijn, en ook deze keer zijn de items weer geweldig! Van toffe sporttops met coole prints tot highwasted leggings met een goed draagcomfort. Ik reisde vorige week speciaal voor de collectie launch af naar München, om als eerst de collectie te zien en… om Doutzen wat vragen te stellen over sporten, onzekerheid, gezond eten, zusje Rens (wie kookt er met kerst?!), haar sportlijn én natuurlijk een foto.

Interview Doutzen

Als ik Doutzen vraag of ze zich anders op een sport- of lingerieshoot voorbereidt, dan op een meer geklede shoot, vertelt ze dat ze eigenlijk het hele jaar in shape is, al doet ze voor een lingerie shoot wel net nog even iets extra aan sport. En dat is te zien. Ze draagt een korte grijze sweater uit haar eigen Hunkemöller collectie waar haar abs onder uit komen. Jaloersmakend…

Onzekerheid en paparazzi

Onzeker is Doutzen wel eens op de set, geeft ze toe. “Zeker als ik maar weinig aan heb. Maar omdat ik met mensen werk die ik echt vertrouw, valt het mee. Niemand maakt stiekem foto’s van me. Wat op het strand in mijn privé tijd met paparazzi helaas wel eens anders is. Dan weet je niet hoe je uiteindelijk op een foto belandt…”

Wie kook er met Kerst?

Ik (als healthy foodie) ben natuurlijk heel benieuwd of Doutzen volgens het gezonde lifestyle van zus Rens leeft. Doutzen: “Wij zijn hetzelfde opgevoed, dus gezond eten zit er in gebakken. Rens kent alle hippe, healthy spots in New York en Amsterdam, dus die volg ik graag op. Net als haar recepten, die kook ik heel graag voor mijn kinderen. Ze zijn dol op de ontbijtmuffins. Als ik even geen inspiratie heb om voor de kinderen te koken, vind ik altijd wel wat lekkers en gezonds in Rens’ boeken. Al is het natuurlijk wel erg handig om Rens in de familie te hebben met bijvoorbeeld Kerst… Zij kookt dan de lekkerste, maar ook gezonde, gerechten!”

Ongezonde hap

Gezond eten en sporten voelt zo natuurlijk voor Doutzen, dat ze het niet eens moeilijk vindt om vol te houden. Maar lieve mensen, Doutzen is ook maar ‘gewoon een mens’ en houdt ook wel eens van een ongezonde hap, vertelt ze. (Thank god, she’s human!) Het gaat om de balans en die vindt ze niet moeilijk om te houden. “Mijn lichaam cravet namelijk ook gezonde dingen, echt.’

Uiteraard hebben we het ook even over Friese nuchterheid. Ze deelt een anekdote waarin ze als tiener naar school fietste, door weer en wind en als het regende ging haar schooltas in een vuilniszak en trok ze een regenpak aan. “Deze mentaliteit heeft mij zeker gebracht waar ik nu ben. Maar wat ik ook heel fijn vindt, is dat je in New York trots mag zijn op wat je bereikt hebt. In Nederland is het al gauw: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. De combinatie van Friesland en New York vind ik heel fijn.”

Goede voornemens

Tot slot zijn we benieuwd naar haar goede voornemens? Heeft iemand als zij, met een lichaam waar je U tegen zegt, een gezond eetpatroon en (zo lijkt het) geen gekke, ongezonde gewoontes, nog iets waaraan ze wilt werken? “Ik zou graag wat meer discipline willen om yoga en meditatie in mijn leven te integreren. Ik ben er wel mee begonnen, maar ik vind het best moeilijk om daar nóg vroeger voor op te staan. Ik sta nu om 7u op voor de kinderen en dan zou ik al om half 7 uit mijn bed moeten… ”

Misschien helpt het om dan zo’n te gek sportpakje uit je eigen #DoutzenStories aan te trekken op de vroege otchen?! Zou ons wel helpen!

De nieuwste Doutzen Sport collectie

Doutzen

Sports-meets-fashion, zo zou je de sport collectie van Doutzen goed kunnen omschrijven. De items zijn eigenlijk heel allround. Van kickboksen tot hardlopen en van tennis tot fitness, de collectie is geschikt om alle soorten sport mee te beoefenen. En de sportlijn van Doutzen, zou haar sportlijn niet zijn als ‘ie niet een klein beetje sexyness zou uitstralen. De lace up details en bandjes die gebruikt zijn in de sweaters, sportbeha’s en leggings, maken de lijn vrouwelijk, sportief maar dus ook heel sexy. We love it! Over de look is dus zeker nagedacht, maar ook de kwaliteit mag er zijn. De items zijn gemaakt van goede en mooie stoffen die zorgen voor de juiste pasvorm en flexibiliteit. En dat alles, voor een heel betaalbare prijs. Oh en ook als je niet sport is deze lijn interessant. Door stukken uit de collectie te combineren met je gewone kleding, ontstaat een sportieve look die op dit moment helemaal trendy is. Ik zeg: twee vliegen in één klap.

Doutzen Sport voor Hunkemöller is vanaf 28 december online en vanaf 31 december in de winkel verkrijgbaar.

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie