Havermoutbrood met Griekse stijl yoghurt

Met dit havermoutbrood recept zet je in een handomdraai een lekker brood op tafel. Hoewel we het een brood noemen, kan het ook goed door voor een cake. Het is namelijk best zoet. Het havermoutbrood is ideaal voor bij het ontbijt of gewoon lekker voor tussendoor. Yoghurt in een bakrecept lijkt misschien gek, maar het zorgt ervoor dat het brood extra luchtig en zacht wordt. En omdat we gekozen hebben voor de Griekse stijl yoghurt (naturel) van Optimel, voeg je zo ook nog eens behoorlijk wat eiwitten toe aan je recept! En eiwitjes zijn belangrijk voor spieropbouw en –herstel en ze verzadigen goed.

Het recept komt uit het boek Havermoutje waar maar liefst 70 havermoutrecepten in staan. Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan om het recept iets meer I Love Health te maken. Zo heb ik de rietsuiker vervangen door een kleinere hoeveelheid kokosbloemsuiker. Het brood is wat mij betreft nu meer dan zoet genoeg! Geloof me maar op mijn woord: dit brood is goddelijk!! havermoutbrood met optimel griekse stijl yoghurt

Ingrediënten havermoutbrood met yoghurt

  • 150 gram kokosolie
  • 100 gram kokosbloemsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 eieren (bio)
  • 250 gram Optimel yoghurt Griekse stijl naturel
  • 150 gram havermout
  • 225 gram speltbloem
  • 200 gram (diepgevroren) bosvruchten

Bereiding havermoutbrood met yoghurt

  1. Verwarm de oven voor op 160 en bekleed een bakblik met bakpapier of vet een siliconen vorm in met wat kokosolie.
  2. Doe de kokosolie, kokosbloemsuiker, vanille extract, kaneel, bakpoeder, het zout en de losgeklopte eieren in een kom en mix dit met een mixer door elkaar.
  3. Voeg de havermout, speltbloem en Optimel Griekse stijl yoghurt toe en kneed er een stevig deeg van.
  4. Schep voorzichtig de bosvruchten door het deeg en verdeel het mengsel over de bakvorm.
  5. Bak het brood in 40 minuten af tot het goudbruin kleurt.

Geniet ervan!

Tip: smaakt heerlijk met een laagje Optimel Griekse stijl yoghurt!

havermoutbrood met optimel griekse stijl yoghurt havermoutbrood met optimel griekse stijl yoghurt

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties

  1. Lijkt me heerlijk, heb hem gemaakt vanavond en na het afkoelen heb ik gekeken en nu is de midden in totaal niet gaar hij valt uit elkaar en het lijkt of die vol met vocht zit.. enige idee hoe dit kan, aan de hand van de reactie’s ben ik de enige met dit probleem 🙁 ( heb precies gedaan wat jij hebt omscheven)

    1. Ervaar hier hetzelfde! Ligt het aan de baktijd of heb je nog tips? Bij mij valt het brood zo uit elkaar, smaak is wel top!

    1. Hi Michelle, Optimel was sponsor van de smoothie workshops die ik in oktober met Foodness.nl heb georganiseerd. We hadden veel (heel veel) potten optimel Griekse stijl yoghurt over, dus daar staan koelkast vol mee! Vandaar dat ik wat vaker naar de Optimel heb gepakt de laatste tijd. neemt niet weg dat ik echt fan ben van de naturel variant. Veel eiwitten, helemaal clean en creamy!

  2. Klinkt heerlijk! Bij welke supermarkt kan je de optimel griekse stijl naturel kopen?? Bij ons verkopen ze namelijk alleen degene met fruitsoorten erin. Dit is bij Plus & AH…

    1. Je kan natuurlijk ook wat minder doen! Wij hebben het recept uit Havermoutje overgenomen, dus ook deze hoeveelheden. Smaakt wel méér dan heerlijk kan ik je zeggen!