Carrot Cake Havermout

Ontbijt  /   - 

Een van de populairste recepten van afgelopen maand was mijn healthy versie van de carrot cake. Nog niet gemaakt?! Snel doen! Hier vind je het recept. Om in de carrot cake of worteltaart sferen te blijven, heb ik mijn lievelingsontbijt – havermout – nu ook in een carrot cake versie gemaakt. Voor mij ook nieuw om mijn havermout met groente te maken, i.p.v. met fruit. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het super lekker is!

Ingrediënten carrot cake havermout

  • 50 gram havermout
  • 150 ml soja drink van Alpro*
  • 50 gram geraspte wortel
  • 1 el gedroogde cranberries of rozijntjes
  • 1 el pecannoten of walnoten
  • snuf kaneel

Optioneel:

  • 1 el honing als je van zoet houdt
  • 1/4 appeltje voor wat extra bite en vulling in je havermout

*ook lekker met de amandel drink van Alpro

Bereiding carrot cake havermout

  1. Neem een pan en doe hierin alle ingrediënten, behalve de noten.
  2. Laat op een laag vuur de havermout langzaam tot pap koken. Blijf goed roeren.
  3. Schep uit de pan in een bakje en garneer met nog een klein ‘plukje’ wortel, noten en een snuf kaneel.

Enjoy!

carrot cake havermout

Ken jij nog lekkere variaties op de carrot cake of misschien wel op de havermout? Ik ben altijd benieuwd naar leuke tips! Dus deel ze vooral in de comments hieronder. xx Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. Vanochtend gemaakt met goji bessen ipv cranberries. En extra toegevoegd een klein snufje vanille poeder voor die iets zoete smaak en een eetlepel chiazaad. Jumjum.