Marokkaanse couscous met garnalen

Diner, Recepten  /   - 

Hebben julie het vorige Jamie Oliver receptje al geprobeerd? We hebben er namelijk nog een voor jullie in petto! Deze keer is het heerlijke Marokkaanse couscous met garnalen en granaatappel. Het is iets meer werk dan het vorige receptje, maar dat is het zeker waard. Eén van de leukste dingen aan Jamie’s Super Food vind ik dat hij elk gerecht hele verrassende smaakcombinaties maakt. Zo gebruikt hij in dit hartige en kruidige gerecht granaatappel om het een zoet tintje te geven. Granaatappel zit bomvol vitamine B6, wat ons zenuwstelsel gezond houd en zorgt voor een goede doorgifte van signalen tussen de cellen. Genoeg redenen om dit recept een keertje te proberen!

Ingrediënten Marokkaanse couscous met garnalen

voor 2 personen

  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 afgestreken tl gerookt paprikapoeder
  • 1 flinke snuf saffraan
  • 6 grote rauwe garnalen, met schaal
  • 2 sinaasappels
  • 150 g volkoren couscous
  • 400 gemengde, bonte seizoensgroenten, zoals erwten, asperge, venkel, courgette, bleekselderij, lente-uitjes en rode of gele paprika
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • ½ bosje verse munt (15 g)
  • 1 citroen
  • 2 el yoghurt
  • 1 granaatappel

Bereiding Marokkaanse couscous met garnalen

  1. Rits de rozemarijnnaaldjes in een vijzel, pel de tenen knoflook en maal ze met een snufje zeezout tot pasta. Wrijf er 1 eetlepel olie, het paprikapoeder, de saffraan en een scheutje kokend water door om er een marinade van te maken.
  2. Knip met een klein schaartje de rug van de garnalen open en verwijder het darmkanaal. Snijd 1 sinaasappel in partjes, hussel ze met de marinade en de garnalen door elkaar en laat ze 10 minuten staan.
  3. Doe de couscous in een kom, giet er zoveel kokend water bij, dat de korrels net onder staan, leg een deksel op de kom en laat de korrels zwellen.
  4. Neem de tijd om de bonte seizoensgroenten en de rode peper netjes fijn te snijden en strooi ze in een serveerkom. Houd een paar mooie muntblaadjes apart, snipper de rest boven de kom en maak de groenten aan met het sap van de citroen en de tweede sinaasappel.
  5. Doe er de couscous bij, hussel alles door elkaar en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
  6. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, bak de garnalen met marinade en partjes sinaasappel 4 tot 5 minuten, of totdat de garnalen heerlijk krokant zijn, en leg ze op de couscoussalade.
  7. Schep er de yoghurt op, snijd de granaatappel doormidden, houd hem met de snijkant in je hand boven de kom en sla er met een pollepel de prachtig rode pareltjes uit. Strooi er een paar muntblaadjes over en ga aan tafel.

marokkaanse couscous met garnalen Enyoy!

xxx

Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Was echt super lekker!! Heel veel verschillende groenten in gegooid die nog over waren van een aantal andere dagen. Dit recept is een blijvertje!