GOOD FOOD SPOT || Herengracht – Amsterdam

Food, Good Food Spot  /   - 

Graag introduceer ik weer een nieuwe rubriek op de site aan je: GOOD FOOD SPOT! Ik ben dol op lekker en gezond eten. Niet alleen thuis, ik zou elke dag wel buiten de deur kunnen eten. Ik kom dan ook bij zoveel leuke tentjes die ik de hele wereld wel wil aanbevelen. Dus dat moesten we dan maar eens doen! Vanaf nu kun je met enige regelmaat leuke GOOD FOOD SPOT blogs op de site vinden. Ik trap deze nieuwe rubriek af met mijn bezoek aan restaurant Herengracht.

Herengracht

Het zal je niet verbazen maar dit restaurant vind je op de Herengracht ter hoogte van de Leidsestraat. ’s Zomers een klein terrasje aan de gracht, een grote zaak en een mooie grote binnentuin. In de winter omgetoverd tot sfeervolle wintertuin. Echt een aanrader om hier gezellig een drankje te doen!

Onlangs at ik op een zondagavond met vriendinnetje Nicole bij Herengracht. Behalve een hele gezellige avond, was het ook nog eens een culinair feestje! Ook voor de health lover. Herengracht werkt namelijk met veel lokale producten en biologische ingrediënten. Ook vind je veel ‘vergeten groentes’ op de kaart. Denk aan knolselderij, winterpostelein, schorseneren en pastinaak. Leuk (en lekker!) vind ik dat.

Wat aten wij?

Vooraf koos ik voor de Linzen salade met Hollands fetakaas, geroosterde knolselderij, winterpostelein, walnoot & sherry dressing. Nicole nam de special van de dag: Quinoa salade met ribeye carpaccio. We deelden de voorgerechten. Beide erg lekker!

Herengracht Amsterdam - linzensalade
De Linzensalade.

De hoofdgerechten deelden we weer: Kabeljauw met spelt, broccoli met amandel, knolselderij & saus van rode biet. En de steak tartaar van MRIJ rund met gepocheerd scharrel ei en een little gem salade. We konden zelf aangeven welke ingrediënten we wel of niet door de steak tartaar wilden. Dit mengden ze dan a la minute voor ons. Ook deze gerechten kan ik iedereen aanraden.

Herengracht Amsterdam
De hoofdgerechten.

Het toetje is natuurlijk nooit (nee echt, nooit) bedoeld om te gaan voor de ‘healthy’ optie. De keus was dus al snel gemaakt: een kaasplankje en toch ook maar wat zoets met chocolade en ananas. Sharing was wederom caring. Smullen!

En de prijs?

Een 3 gangen menu heb je voor €29,50. Een los hoofgerecht kost tussen de €16,50 en €25,-

Herengracht

Herengracht Amsterdam
De quinoa salade met ribeye.
Herengracht Amsterdam - olijfjes
Olijfjes in leuke blikjes standaard op tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties