Tip || Biologische kiemgroenten van Marqt

Food  /   - 

Voor als jullie het nog niet wisten; wij zijn gek op kiemen! Kiemzaden zitten vol voedingsenergie. De voedingswaarde van kiemen zijn onwijs hoog en ze zorgen onder andere voor een grote hoeveelheid vitaminen, eiwitten en vezels. Het proces waarbij de kiemen tot stand komen  zorgt er voor dat de kiemplantjes al die goede stoffen bevat. En dat zorgt er weer voor dat wij ons gezond voelen! Kiemen zijn makkelijk om toe te voegen aan je maaltijd en hem zo nog net wat gezonder te maken. Ideaal toch?

Bij Marqt haalde ik deze week weer mijn porties kiemen. Maar anders dan normaal. Hoe? Dit keer haalde ik biologische kiemgroenten.
Waarom biologisch vraag je je af? Biologisch is de meest duurzame manier om voedsel te produceren. Daarbij komt nog dat het milieu wordt gespaard, biodiversiteit bevorderd wordt en is het beter voor het dierenwelzijn. En dat zijn nog maar een paar van de voordelen va biologisch!

Ik koos voor de biologische gemengde kiemen en de biologische radijstrio.

Biologische kiemgroenten gemeng

Dit is een mix van ontkiemde zaden. Hier zitten alfalfa,radijs en linzen in.

biologische kiemen van Marqt

Alfalfa

Wist je dat alfalfa in het Arabisch ’het beste voedsel’ betekent? En dat is niet zomaar zo. Alfalfa is één van de meest bekende spruitgroenten en heeft een vrij milde smaak. Alfalfa smaakt eigenlijk bij een heleboel dingen lekker! Zo gaat het prima op een cracker door een soepje of als garnering bij vis. Maar je kunt het ook door een smoothie mixen! Alfalfa is door al die goede voedingsstoffen onwijs goed voor het lichaam, maar ook voor je mind. Het heeft bijvoorbeeld positief effect op je geheugen! En voor de ijdele dames onder ons, ook draagt het bij aan het herstel van de huid, het haar en de nagels. Kan je niet wachten om alfalfa te eten? Probeer dan eens dit receptje!

Radijskiemen

Radijskiemen bevatten veel vezels en die zorgen er voor dat je andere voedingsstoffen beter verteert. De kiemen zijn ook erg goed tegen ziekten. Dit komt door de vele antioxidanten die de radijs bezit. Het wordt zelfs gezien als een antikanker groente. Naast het tegen gaan van ziekten is de radijs op een andere manier ook erg goed voor je gezondheid. Het bevat namelijk geen vet en erg weinig calorieën, maar daarnaast zitten er wel ontzettend veel voedingstoffen in waardoor je snel vol zit! Nog even doorgaan met de voordelen? Oké, radijsjes zijn ook nog eens een enorm goede detox voor het lichaam. Ook leuk; je kunt in veel biologische winkeltjes radijs zaden kopen en zelf dus kiemgroenten maken. Radijskiemen zijn trouwens super lekker in een salade! Zelf proberen? Hier is een lekker recept.

Linzenkiemen

Linzenkiemen zitten vol ijzer, vezels en eiwitten. Ideaal voor voedzame maaltijden dus. Het bevat ook nog eens plantaardige eiwitten, vitamine B en een flinke dosis antioxidanten. Goed voor een gezonde spijsvertering en helpt ook tegen PDS klachten. Je kunt linzen ook weer op vele manieren gebruiken. Lekker door een salade of bij rauwkost. Ben je toch iets creatiever? Maak zelf linzenburgers!

Biologische radijstrio

biologische kiemgroenten

Sango sprouts

Dit zijn die paarskleurige kiemen. Ze hebben een peperachtige smaak, en zijn rijk aan anthocyaan. Ook bevatten ze velen mineralen en vitaminen.

Radijskiemen

Net als in de kiemmix die hierboven wordt beschreven!

Rettichkiemen

De groene kiemen! Wel wat pittiger dan de radijskiemen. Deze kiemen zijn ook heerlijk door de wok!

biologische kiemgroenten

Ga jij deze biologische kiemgroenten ook eens uitproberen? Of heb je al een favoriet? Laat het weten in de comments, vind ik leuk!

Liefs,

Daisy & Sterre

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *