Waarom je een haarmousse moet gebruiken

Beauty, Blog  /   - 

Ik vind mijn haar heel belangrijk. Elke 8 weken ga ik naar de kapper. En ook haarproducten vind ik belangrijk om in te investeren. Ben jij ook op zoek naar het perfecte haarproduct, maar kan je echt geen touw aan vastknopen wat precies voor jouw haar werkt? Super herkenbaar. Er zijn namelijk talloze verschillende haarproducten op de markt en op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Van een stylingcrème tot een zilvershampoo: voor ieder haartype en haarprobleem zijn er oplossingen. Je hebt vast weleens gehoord van een haarmousse en grote kans dat je er wel eentje in de kast hebt liggen. Maar wat doet het nou eigenlijk voor je haar? In deze blog kom jij erachter wat de krachten van een haarmousse zijn en waarom een goede haarmousse jouw haarroutine kan perfectioneren! Lees je mee?

Wat is een haarmousse?

First things first: wat is een haarmousse nou precies? Een haarmousse is een stylingproduct dat zorgt voor extra volume, meer volume en meer glans. Of je nou krullend haar of beschadigd haar hebt, stylingmousses zijn ideaal voor elk soort haartype. Een mousse heeft over het algemeen een lichtere textuur dan stylingels en stylingwaxes, waardoor het je haar niet verzwaart. Bovendien geven stylingmousses geen plakkerig of hard effect af. Er zijn veel verschillende soorten haarmousses, dus wat de perfecte haarmousse is, ligt allemaal aan jouw eigen voorkeur. Gelukkig zijn er mega veel opties om uit te kiezen!

Welke haarmousse is perfect voor mij?

Als je droog haar of beschadigd haar hebt, heb je natuurlijk een andere haarmousse nodig dan wanneer je een haarmousse zoekt voor extra volume. Daarom heb ik drie verschillende soorten mousses voor je uitgewerkt. welke past het beste bij jou?

Stylingmousse voor krullend haar

Curly girls rise up! Iedere beautylover met krullend haar weet dat je je lokken zorgvuldig moet verzorgen. Het kan soms best wel een uitdaging zijn om je krullen onder controle te houden en goed te stylen. En daarom raad ik je aan om te gaan voor een krullenmousse! Een haarmousse die speciaal ontwikkeld is voor krullen versterkt de vorm van de krul en verzacht het haar, waardoor je lokken niet pluizig worden. Daarnaast krijgen je krullen een prachtige glans. Ik raad je aan om te gaan voor de TIGI Bed Head Foxy Curls Extreme Curl Mousse!

Ik wil gaan voor extra volume!

Volume is iets waar we allemaal wel naar verlangen. De één heeft alleen net iets meer geluk dan de ander. Beautylovers met fijn of dun haar hebben vaak maar weinig volume, maar no worries, want Schwarzkopfheeft de perfecte oplossing voor jou bedacht, namelijk de Osis+ Style Grip Super Hold Mousse. Deze mousse zorgt ervoor dat jouw haar de hele dag prachtig in model blijft zitten. Bovendien geeft het je fijne lokken veel textuur en stevigheid, zonder dat het verzwaart! Ga voor extra grip met Super Hold Mousse!

Zijn er haarmousses die 100% vegan zijn?

Ben jij iemand die graag hun steentje wilt bijdragen aan de wereld? Ga dan voor een milieuvriendelijkere haarmousse. Want jawel: die bestaan! Neem bijvoorbeeld de REF Mousse nº 435. Deze unieke haarmousse geeft je haar volume, een prachtige glans en is geschikt voor ieder haartype. Maar bovenal is hij natuurlijk 100% vegan! Wist je trouwens dat deze unieke haarmousse ook geen sulfaten bevat? Oftewel: helemaal clean. 🙂

Hoe gebruik ik een stylingmousse?

Een haarmousse is heel makkelijk om te gebruiken. Het is belangrijk om de fles eerst goed te schudden voor gebruik, zodat de mousse lekker op kan schuimen. Breng het vervolgens aan op je handpalmen en verdeel de mousse daarna gelijkmatig over je haar. Voor extra textuur raad ik aan om het in je haar te kneden. En daarna kun je je haar stylen. Lees hier meer over stylen met een stijltang.

groetjes

I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *