Recept: Tonijnburger met rode uiensalsa

Diner, Recepten  /   - 

Ik ben dol op tonijn! En in elke vorm: van een gegrilde moot, tot sashimi en simpel uit een blikje. I eat it all!! In restaurants krijg ik standaard het commentaar van mijn tafelgenoten: ‘Kies nou eens iets anders…’. Want staat er tuna op de kaart, dan neem ik tuna. Love it! Dit recept voor een tonijnburger met rode uiensalsa van NewFysic klonk dan ook als muziek in mijn oortjes. Wie zei er ook al weer dat je niet lekker kunt eten als je ‘op dieet’ bent?! Hier het bewijs. Een super slanke, extreem lekkere tonijnburger.

Ingrediënten tonijnburger met rode uiensalsa

Voor 4 personen

  • 400 gram verse tonijn
  • 1-2 theelepels wasabi pasta
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 160 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • Schijfjes limoen om te garneren

Voor de tomatensalsa:

  • 1 rode ui, in kleine blokjes
  • 2 pomodori tomaten, zonder zaden, gehakt
  • 1 groene chilipeper, zonder zaden, fijngehakt
  • Het sap van 1 limoen
  • 2 theelepels olijfolie
  • Zout en peper

Tonijnburger van NewFysic

Bereiding tonijnburger met rode uiensalsa

  1. Begin met de salsa. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet het een uur op kamertemperatuur zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  2. Doe de tonijn in een keukenmachine en maal deze grof. Schep de tonijn over in een kom en meng met de wasabi pasta, sesamzaad en wat zout en peper.
  3. Vorm vervolgens met vochtige handen 4 gelijke burgers.
  4. Verwarm de oven voor op 200˚Celsius. Druppel de olijfolie op een bakplaat en leg de hamburgers erop. Zet de hamburgers vervolgens 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en net gaar zijn. Als je tonijn nog redelijk rauw mag zijn, kun je het iets korter doen. Immers liever te kort en nog even in de oven schuiven, dan te lang en al te gaar.
  5. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Leg de tonijnburgers op de borden. Serveer met de zilvervliesrijst en een schep tomatensalsa. Garneer met wat verse limoenschijfjes.

Ik zou er zelf nog een salade of groenten bij serveren omdat ik het anders te weinig groenten vind. Maar dat is natuurlijk aan jou!

Eet smakelijk!

Dit tonijnburger recept is van NewFysic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie