Wij zijn nog helemaal niet klaar met de zomer. Kom maar op met nog een paar nazomerse dagen. Deze burrata salade (wie houdt er niet van burrata?!) met frisse muntdressing en gegrilde perzik is lekker fris en staat in een handomdraai op tafel.
Dit recept is van Elize van @deli_zabeth. Haar instagram staat vol met heerlijke recepten. De afgelopen weken zag je op I Love Health al zo nu en dan lekkere recepten van Elize voorbijkomen. And there is more! Al dat lekkers willen we jullie niet onthouden! Check vooral haar Instagram want daar vind je nog veel meer lekkers.
Ingrediënten burrata salade
Dit recept is voor 4 personen.
- 4-6 rijpe zoete perziken
- 1 grote burrata
- 100-150 gr rucola
- Takje rozemarijn
- 100 gr pancetta (optioneel)
Dressing
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el witte wijn azijn
- 7 takjes munt
- Een eetlepel honing
Bereidingswijze burrata salade
- Snijd de perziken in 8 partjes en sprenkel hier wat olijfolie overheen.
- Verwarm de bakplaat of de bbq. Eenmaal op temperatuur: gril de perzik gedurende 1 minuut aan elke kant. ‘Smeer’ de perziken in met het takje rozemarijn.
- (optioneel) Bak de pancetta knapperig.
- Voor de dressing: blend alle ingrediënten met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens een snuf peper en zout toe.
- Verdeel de rucola over een grote schaal of bord. Leg hier de perzik, pancetta en de burrata op.
- Sprenkel de dressing over de salade. Serveer met wat (zuurdesem) brood.
En klaar is je burrata salade. Wij weten in ieder geval wat er op tafel staat. Meer recepten van Elize? Die vind je hier!
Dit bericht bekijken op Instagram
Liefs, Elize en team ILH
Geef een reactie