Granola recept // De lekkerste granola maak je zelf!

Ontbijt, Recepten  /   - 

Heerlijk een handje (krokante) granola door mijn bakje yoghurt of kwark. Maar heb je wel eens de achterkant van een mueslipak in de supermarkt gelezen? Vaak zit muesli vol met suikers en andere smaakmakers. Er zijn wel steeds betere en meer natuurlijke muesli en granola soorten te verkrijgen, maar ook die ontkomen vaak niet aan allerlei conserveermiddelen. Bovendien zijn ze vaak nog duur ook. De oplossing? Gewoon zelf maken! Vrij van geraffineerde suikers, een stuk goedkoper en helemaal niet moeilijk. Hieronder een lekker homemade granola recept.

Ingredienten granola recept

  • 350 gram havermout
  • 150 gram gehakte noten en/of zaden (Wat je lekker vindt; bijvoorbeeld hazelnoten, pecannoten, walnoten, lijnzaad, amandelen)
  • 40 gram sesam
  • 2 el honing
  • 160 ml kokosolie
  • eventueel 120 gram rozijnen (stukjes abrikoos of dadel zijn ook lekker, of een klein handje geraspte kokos)

En natuurlijk zo’n leuke ouderwetse weckpot om het te bewaren!

Bereiding granola recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Zorg ervoor dat alle ingrediënten (muv de rozijnen) grof gehakt zijn. Doe het vervolgens in een schaal.
  3. Meng in een ander bakje de honing met de kokosolie.
  4. Voeg het honingmengsel toe aan de gehakte noten/havermoutmix en meng dit goed door.
  5. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verspreid het havermoutmengsel over 1 of meerdere bakplaten.
  6. Bak dit vervolgens ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven en schep het na 20 minuten even om. Als na 30 tot 35 minuten je granola klaar is, haal je deze gelijk uit de oven en laat je het afkoelen.
  7. Als de muesli is afgekoeld kun je de rozijnen en/of abrikozen toevoegen aan je muesli.
  8. Je kan deze homemade granola zo’n 2 weken bewaren.

home made granola recept

Maak jij wel eens zelf muesli of granola? Leuk om te doen he? Wat zijn jouw favo ingrediënten voor je mix? Ben benieuwd!

Liefs Mirte

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

2 reacties