Havermout pannenkoeken // heerlijk & healthy!

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Mag je opscheppen? – is een vraag die ik mij stelde voordat ik deze blog ging schrijven. Euhm… dat is niet heel chique natuurlijk. Maar als je zulke goddelijke havermout pannenkoeken hebt weten te maken als deze rakkers, dan mag je een uitzondering maken schijnt. Dus bij deze!

De pannenkoekjes van havermout zijn namelijk echt verrassende lekker! Voor een luie zondagochtend… voor een vrije woensdagmiddag met de kids, of voor welk moment dan ook waarop je jezelf wilt verwennen.

Moeilijk is het recept niet. De basis van de pannenkoeken is havermout, banaan en ei. Daarmee zou je ze al kunnen maken. Maar met onderstaande ingrediënten maak je ze nóg lekkerder. Oke, genoeg op geschept. Pak alle ingrediënten bij elkaar, zet een pan op het vuur, geeft het een paar minuten en smullen maar!

Ingrediënten havermout pannenkoeken

Voor 5 stuks

  • 35 gram havermout meel (vermaal je normale havermoutvlokken tot meel in een keukenmachine)
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • Klein scheutje (plantaardige) melk – zoals amandel-, soja- of havermelk.
  • 1 tl kaneel
  • Zout
  • Kokosolie (of olijfolie/roomboter)

Ingrediënten fruitsaus

  • 100 gram diepvries fruit (Bijv. Doosjevol Zomerfruit van de AH)
  • 2 el citroensap

Extra

  • 1 el honing, maple syrup, agave siroop als topping

Bereiding

  1. Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel. Dit kan eventueel ook met de staafmixer.
  2. Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.
  3. Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
  4. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
  5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

Bereiding fruitsaus

Verwarm het diepvriesfruit in een steelpannetje zachtjes op laag vuur. Voeg wat citroensap toe en roer het fruit voorzichtig tot een soort saus. Laat wel wat fruit heel. Schep dit met een lepel over je stapel havermout pannenkoeken.

havermout pannenkoeken recept Enjoy!!

TIP: Ook lekker voor het ontbijt met havermout, deze immens lekkere havermout ontbijtkoek!

En? Hoe vond je de havermout pannenkoeken? Ik ben heel benieuwd of jij ze ook zo lekker vond! Of als je een verbeterpunt hebt, hoor ik het natuurlijk ook graag. Dus laat vooral een berichtje hieronder in de comments achter!

xxx Daisy


Producten die je voorbij ziet komen in dit recept

Gebruikt voor de foto’s en de blog

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

303 reacties

    1. Hi Amber, als je ze hebt gemaakt, kun je ze best een paar daagjes bewaren in de koelkast met een folietje er om heen. Je kunt ze ook goed invriezen, dan kun je ze zéker een aantal maanden bewaren. X Lindelotte

    1. Hi Janine, dit zou inderdaad voldoende moeten zijn. De havermout is een toevoeging aan het ei en de banaan, de basis van het beslag. Het beslag moet was bij ons genoeg voor 5 kleine pancakes 🙂 Mocht je liever wat meer havermout toevoegen dan kan dat natuurlijk, je kunt het recept dan bijvoorbeeld verdubbelen. X Lindelotte

    1. Hi Nick! Dit recept komt uit op ongeveer 242 kcal / 5,83 gr vet / 42,43 gr havermout / 8,85 gr eiwit. Hierbij ben ik uitgegaan van amandelmelk en heb ik diepvriesaardbeien gebruikt. De kokosolie waarin je bakt is nog niet berekend. Eet smakelijk! 😉