Spicy & skinny popcorn || #byebyebelly snack

Recepten, Snack  /   - 

Ook in tijden van de #byebyebelly challenge mag er best af en toe gesnackt worden. Niet dagelijks natuurlijk, maar jezelf 24/7 álles ontzeggen, wordt niemand vrolijk(er) van. Zo houd je je ‘goede voornemens’ veel minder lang vol. Trakteer je zelf dus af en toe op iets lekker. Gelukkig zijn er ook snacks die niet slecht zijn. Zo kun je dus zonder schuldgevoel snacken! Maar doe ook dit met mate hè…  Wat dacht je van deze spicy & skinnypopcorn van Foodness.nl?

De cayenne peper geeft de popcorn een lekker spicy smaakje. Daarbij heeft cayenne peper ook nog eens positief effect op je spijsvertering.

Ingrediënten spicy & skinny popcorn

Voor 1 grote bak

 • 200 gram mais korrels (niet mais uit blik!)
 • 3 el olijfolie
 • 1 tl cayenne peper (poeder)
 • 1 tl zout
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl knoflookpoeder

Bereiding spicy & skinny popcorn

 1. Meng de cayennepeper, het kerriepoeder, knoflookpoeder, zout en olijfolie in een bakje. Je hebt de olijfolie nodig omdat de kruiden anders niet aan de popcorn blijven ‘plakken’.
 2. Zet een lege koekenpan met een goed passende deksel op middelhoog vuur voor een minuut of twee. Dat klinkt gek, maar het is belangrijk dat de pan én de deksel al goed heet zijn voor je de maïskorrels erin doet. Je kunt ook een theelepeltje kokosolie in de pan doen als je geen goede antiaanbaklaag in je koekenpan hebt.
 3. Doe de maiskorrels in de koekenpan en zorg dat ze verspreid zijn over de bodem.
 4. Doe de deksel op de pan. Blijf bij de pan staan tot je de eerste korrels hoort poffen. Dat kan even duren, afhankelijk van de dikte van je koekenpan en de sterkte van het vuur. Bij mij duurde het zo’n 7 minuten voor ik de eerste korrels hoorde. Op dat moment draai je het vuur lager.
 5. Schud de pan af en toe (maar houd de deksel op zijn plek). Wacht een aantal minuten om de korrels de tijd te geven om te poffen – bij mij duurde het minstens 15 minuten.
 6. Hoor je niets? Draai het vuur dan iets hoger, waarschijnlijk is de pan dan niet heet genoeg voor de korrels.
 7. Zodra je geen poffende geluiden meer hoort in de pan is je popcorn klaar en kun je het vuur uitdraaien.
 8. Breng de popcorn op smaak met je kruidenmengsel. Schud of schep goed om zodat elke korrel bedekt is met het mengsel. Voeg indien gewenst naar smaak extra zout of een van de kruiden toe. skinny spicy popcorn foodness.nl ul

 

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

 1. Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koop!

  Andreas Van Beek
  Olijfolie Manolakis

 2. Mmm, ik hou van hartige popcorn. Ik dacht van niet, maar toen ik een maand suikervrij leefde, ontdekte ik dat ik dit zelfs nog lekkerder vind. 😉 deze kruiding ga ik eens proberen!