Een burn-out bij jongeren #2 // video & persoonlijk verhaal

Burn-out, Health  /   - 

Afgelopen tijd is het meer in het nieuws dan ooit: burn-outs. En dan vooral onder millennials. Studente Eva Bolland (22)  besloot voor haar afstudeeropdracht aan de Hogeschool van Amsterdam, iets met dit onderwerp te doen. Een onderwerp dat haar aandacht had, omdat ze niet wist dat een burn-out bij jongeren ook voor komt. Maar het gebeurt, en daar is heel weinig over bekend. Gek eigenlijk, aangezien het is aangetoond dat jongeren hier steeds vaker mee te maken krijgen. Ze studeerde in opdracht van I Love Health af, omdat wij dit ook zo’n belangrijk onderwerp vinden. Bij ILH verstaan we onder een healthy lifestyle niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook zeker de mentale gezondheid. Heel goed om aan dit onderwerp extra aandacht te besteden.  

In de vorige blog vertelde Eva over haar afstudeerproject, en was de eerste BURNED UP video te zien waarin een milennial vertelt over haar burn-out.

“Er rust een taboe op een burn-out bij jongeren”

Eva: ,,Best naïef van mezelf dat ik niet wist dat een burn-out bij jongeren ook voor komt, want waarom zouden alleen volwassen hier mee te maken hebben? Ik ging mijzelf erin verdiepen en kwam erachter dat er niet zo veel over bekend is en dat er een taboe op rust. Tegelijk met mijn burn-out-onderzoekje moest ik een afstudeeronderwerp aandragen. Ik studeer deze zomer af aan de Hogeschool van Amsterdam, studie Media, Informatie en Communicatie. Tijdens deze studie heb ik mijzelf gericht op video. Voor mij lag het voor de hand om video’s te maken als afstudeerproject.
In die periode sprak ik met mijn huisgenootje over een burn-out bij jongeren en tot mijn grote verbazing vertelde zij mij dat ze er zelf mee te maken had gehad. Ik wist van niks. En daar schrok ik van, want tijdens haar burn-out woonden wij letterlijk naast elkaar. Ik ging verhalen lezen van jongeren met een burn-out en ik kwam erachter dat zij er niet over durven te praten omdat er veel onbegrip en onwetendheid over is. Ik besloot hier wat aan te doen en begon met het maken van BURNED UP. Het werd mijn afstudeerproject. Elke video vertelt het verhaal van een millennial die een burn-out heeft gehad.”

BURNDED UP VIDEO #2

BURNED UP | Ambities from Eva Bolland on Vimeo.

Meer persoonlijke burn-out verhalen? Lees dan ook deze blog, waarin Bianca vertelt over haar burn-out. Of heb jijzelf te maken gehad met een burn-out, of zit je er misschien midden in? Wij zouden het heel fijn vinden als jij  jouw ervaringen, tips of verhaal hieronder in de comments met ons deelt.

Liefs Eva & Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *