Goede voornemens – they’re back!

Food, Health, Sport  /   - 

Nog maar twee dagen en het is weer zo ver: we luiden het nieuwe jaar in! Eerst met champagne en een lekkere volkoren oliebol, maar vanaf 1 januari met DE GOEDE VOORNEMENS. Want wie heeft ze niet? Afvallen, stoppen met roken, less shopping/more saving, meer sporten, gezonder eten, andere baan, een lover vinden, je kunt het zo gek niet bedenken. Het is in elk geval een goede zaak dat dit bijna allemaal health gerelateerde doelen zijn!

Maar wat zijn nu de meest populaire goede voornemens voor 2013?

Gezondere leefstijl populairste voornemen

Het verkrijgen van een gezonder leven staat bij 40 procent van de Nederlandse singles bovenaan de lijst van goede voornemens.

Vooral single vrouwen hopen in het nieuwe jaar wat kilo’s kwijt te raken en meer tijd vrij te maken voor ontspanning. Bijna een derde van de 1500 deelnemers aan het onderzoek doet niet aan goede voornemens.

Gezonder eten

Het zijn met name de singles tussen de 18 en 34 jaar die zich voornemen in 2013 hun leven anders in te richten. De huidige economische situatie zorgt ervoor dat meer dan een kwart van hen minder geld wil uitgeven. Toch staan gezonder eten en meer lichaamsbeweging hoger op de lijst. Ook willen veel deelnemers tijd vrij maken voor leuke dingen. Zo geeft bijvoorbeeld 20 procent aan meer tijd met vrienden door te willen brengen.

Singles in de leeftijdscategorie 35 tot 49 jaar houden zich minder bezig met goede voornemens dan de jongere respondenten. Opvallend is dat met name single ouders meer tijd voor zichzelf nodig hebben. Wel geeft bijna een kwart van hen aan meer tijd te willen doorbrengen met familie en/of kinderen. Een van de manieren waarop zij dit willen realiseren is door minder vaak de televisie aan te zetten.

Bovenstaande blijkt uit online onderzoek van TNS Sofres, in opdracht van datingsite Lexa.nl.

Bron: Gezondheidsnet

De resultaten van dit onderzoek zijn gericht op singles, maar natuurlijk hebben ook de niet-singles onder ons goede voornemens. Ik heb er zeker een paar. Eén ervan durf ik wel met jullie te delen. Voor de zomer wil ik een paar kilo zijn afgevallen en een strakker lichaam hebben. Dat wordt dus gezond eten en vooral veeeeel sporten! O ja, en dat ook vast weten te houden ná de zomer, zou ook wel eens leuk zijn! Scheelt me ook weer een goed voornemen voor 2014! 😉

Wat zijn jouw goede voornemens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *